Walesin MM-rallin siirtyminen Pohjois-Irlantiin vaikuttaa yhä todennäköisemmältä

Walesin MM-ralli
Walesin MM-rallin sijaan Britannian WRC-tapahtumaa on kaavailtu Pohjois-Irlantiin. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Suunnitelmat kierrättää Ison-Britannian MM-rallia ympäri saarivaltiota vahvistuvat entisestään. 

Kilpailu on ajettu vuodesta 2000 lähtien Walesissa, mutta jatkossa MM-rallin talousvaikutuksia ja ilmapiiriä halutaan jakaa myös muille alueille. Tämän vuoden ralli piti ajaa totuttuun tapaan Walesissa, mutta kisa jäi ajamatta koronapandemian vuoksi.

– Miksi meidän pitäisi rajoittaa itsemme yhdelle pienelle alueelle? Tavoitteena on, että kierrätämme kisaa ympäri Isoa-Britanniaa, saarivaltion moottoriurheiluliiton pomo David Richards kommentoi BBC:n verkkosivuilla.

– Haluamme löytää metodin, että kisa vaihtuu kolmen vuoden välein eri alueilla.

FIA:n ja WRC-promoottorin kalenterissa kaudelle 2021 Iso-Britannia on mukana, mutta paikkaa ei ole määritelty. Ralli on määrä ajaa totuttua aikaisemmin jo elokuun loppupuolella. Tämä on vahva signaali siitä, että ensi vuonna Britannian MM-ralli ajetaan jossain muualla kuin Walesissa. Todennäköisin vaihtoehto on Pohjois-Irlanti, joka on useaan kertaan ilmaissut halunsa isännöidä WRC-tapahtumaa.

– Pohjois-Irlannissa on hyvä promoottori, joka on tehnyt erilaisia urheilutapahtumia jo monen vuoden ajan. He todella haluavat rallin sinne, entinen MM-tason kartturi Nicky Grist sanoo.

– Nyt he tarvitsevat vain tukea Pohjois-Irlannin hallitukselta. He varmasti saavat aikaiseksi tasokkaan kilpailun ja se on heille hyväksi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat