Ott Tänakilta yllättävä avautuminen voiton jälkeen – ”Minulla on sanottavaa”

Ott Tänak ja Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC

Toyotan virolaistähti Ott Tänak vankisti asemiaan rallin MM-sarjan piikkipaikalla ajamalla voittoon sunnuntaina päättyneessä Walesin osakilpailussa. 

Kisan jälkeisessä kansainvälisessä lehdistötilaisuudessa Tänak jyrähti kisajärjestäjille. Taustalla oli perjantain päätöspätkän Slate Mountainin tapahtumat. Tänak ja toinen Toyota-kuski Kris Meeke sekä Fordin Teemu Suninen ajoivat shikaanin tiekirjan mukaan, mutta esimerkiksi MM-tittelistä kamppailevat Hyundain Thierry Neuville ja Citroenin Sebastien Ogier oikaisivat kyseisessä kohdassa. Rangaistuksia ei kuitenkaan jaettu, kun Toyota ei halunnut tehdä asiasta protestia.

– Minulla on sanottavaa. Tässä ei ole mitään henkilökohtaista kavereita kohtaan, sillä kunnioitan heitä suuresti. Lajin reiluuden kannalta tulevaisuudessa tämä on kuitenkin tärkeää. Se oli pieni juttu shikaanin kanssa, eikä se muuttanut mitään. Tämmöisiä juttuja pitäisi kuitenkin jatkossa välttää, Tänak aloitti.

– Minun mielestä on tärkeää pitä laji reiluna ja välttää kaikenlaista politikointia. Meillä oli samanlainen tilanne muutama kuukausi sitten, josta me saimme rangaistuksen. Tämä puheenvuoro on siis vain lajin reiluuden takia, Argentiinan MM-rallissa oikaisusta aikasakon saanut virolainen jatkoi.

Katso alta kooste Walesin MM-rallin tapahtumista. Juttu jatkuu videon jälkeen.

 

Tänakin puheenvuoron jälkeen sanaista arkkuaan avasi myös Ogier.

– Minun on myös sanottava jotain. Ensinnäkin seurasimme tiekirjaa, koska siellä oli vain yksi heinäpaali. Emme olleet väärässä. Siinä shikaanissa ei ollut mitään järkeä. Se oli jo ensimmäisen maalilipun jälkeen, johon tulimme hiljaa ja sitten kiihdytimme taas pitkälle suoralle. Miksi laittaa shikaani maalilinjalle? Siinä ei ole mitään järkeä, Ogier puhisi.

– Heinäpaaleissa on se ongelma, että ne voivat siirtyä. On toki tärkeää käyttää niitä, kun se on turvallisuuden kannalta perusteltua. Jos taas vaaraa ei ole, niitä ei ole mitään järkeä laittaa, koska kuten Ott sanoi, niin ne voivat aiheuttaa hämmentäviä tilanteita. Minä olen aina taistellut lajin reiluuden puolesta, Ogier jatkoi.

Tänak komppasi virkaveljeään.

– Argentiinassa tilanne oli ihan sama. Älkää avatko ovea oikaisulle, jos sellainen on olemassa. Se ei ollut edes tiekirjan osalta selkeä paikka, mutta saimme rangaistuksen. Yhdeksän kuskia ajoi oikein ja kolme ei. Tavallaan Sebastien on siis oikeassa. Nämä tilanteet ovat sekavia. Jatkossa sääntöjen on oltava tiukempia.

Jaa uutinen
Aki Hietavala

Aki Hietavala

aki.hietavala(a)rallit.fi Toimituspäällikkö