Viron MM-rallin osallistujat selvillä -Teemu Suninen palaa huipputasolle, yllättävä suomalaisnimi myös mukana

Viron MM-rallin osallistujalista julkistettiin maanantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä Viron MM-rallissa viime kesänä. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Mukaan ilmoittautui määräaikaan mennessä yhteensä 53 kuljettajaparia. Näistä ykkösluokan eli Rally1-luokituksen autoja on kahdeksan kappaletta.

Toyotan Kalle Rovanperä on kisan ehdoton ennakkosuosikki, sillä onhan puolustava maailmanmestari voittanut rallin kaksi kertaa peräkkäin. Toyotalla Viron nopeilla sorateillä kisaavat myös Elfyn Evans sekä Takamoto Katsuta.

Hyundain tehdastallissa nähdään peräti kaksi suomalaista, kun i20 N Rally1 -autoa komentavat Esapekka Lappi ja Teemu Suninen. Kolmannessa Hyundaissa nähdään tuttuun tyyliin belgialaistähti Thierry Neuville.

M-Sport Ford lähtee Viroon vain kahden autokunnan voimin. Kotimaansa kunniaa puolustaa Ott Tänak ja toisessa Puma Rally1 -autossa nähdään Pierre-Louis Loubet.

WRC2-luokassa kisaa kaksi suomalaista kuljettajaa. Viime vuonna luokan mestaruuden voittanut Emil Lindolm kilpailee Virossa ensi kertaa Hyundain Rally2-autolla. Sami Pajari puolestaan hakee kovaa tulosta Toksportin Skoda RS Fabia Rally2 -autolla. Kilpailu WRC2-luokassa on taatusti piinkovaa, sillä mukana ovat suomalaisten lisäksi muun muassa Oliver Solberg, Gus Greensmith, Andreas Mikkelsen sekä virolaiskuskit Egon Kaur, Georg Linnamäe ja Robert Virves.

WRC3-luokassa suomalaiskuskeista mukana on jo kolme MM-rallia luokassaan tänä vuonna voittanut Roope Korhonen. Myös SM-sarjasta tuttu Toni Herranen kokeilee jälleen siipiään MM-tasolla.

Yllättävin nimi suomalaisittain osallistujalistalla on kuitenkin Benjamin Korhola, joka avaa Virossa uransa MM-tasolla. Korhola on vahvasti kiinni rallin SM-sarjan SM2-luokan voitossa tänä vuonna. 20-vuotias rattimies on ajanut luokkavoittoihin SM-sarjassa Joensuussa, Kuopiossa ja Rovaniemellä.

Viron MM-ralli ajetaan 20.-23. heinäkuuta. Tiettävästi kyseessä on ainakin toistaiseksi viimeinen MM-ralli Virossa, sillä ensi kaudeksi paikan on viemässä Latvia, joka on jo vahvistanut olevansa mukana WRC-kalenterissa kaudella 2024.

Osallistuja listan kokonaisuudessaan voit tarkistaa tästä linkistä.

Katso alapuolelta Viron MM-rallin viime kesän kisan parhaat palat.

Lue myös nämä

  • Uusimmat