Ott Tänakilla isoja ongelmia – tallipomo yrittää valaa uskoa

Ott Tänakin lähtöasetelmat viikonloppuna ajettavaan Suomen MM-ralliin eivät ole parhaat mahdolliset.
Martin Järveoja ja Ott Tänak
Martin Järveoja ja Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak starttasi suurin odotuksin edelliseen MM-ralliin, kotikisaansa Virossa. Tänakin toiveet voitosta menivät murskaksi jo ennen starttia, kun hänen Ford Pumaansa jouduttiin vaihtamaan moottori testierikoiskokeen jälkeen. Tämä tiesi virolaistähdelle viiden minuutin aikasakkoa kilpailuun, jossa hän sijoittui lopulta kahdeksanneksi.

Viron MM-rallin jälkeen Tänak suuntasi M-Sport Fordin testeihin Suomeen valmistautumaan seuraavaan osakilpailuun. Tänakin testipäivä ei kuitenkaan mennyt täysin nappiin, sillä hänen urakkansa keskeytyi useaksi tunniksi moottoriin iskeneen vian vuoksi.

M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener yrittää valaa uskoa tiimiinsä ennen Keski-Suomessa ajettavaa sorakilpailua, vaikka Tänak on kohdannut takaiskuja.

– Kaikki olivat äärimmäisen pettyneitä Viron MM-rallin jälkeen, sillä Ottilla ja Martinilla (kartanlukija Järveoja) olisi ollut riittävästi vauhtia kilpailun voitosta ajamiseen. Mutta olemme jättäneet pettymyksen taaksemme ja otamme positiiviset asiat mukaamme Suomeen, Millener kertoo.

– Ott on voittanut Suomen MM-rallin kolmesti. Hän ajoi täyden testipäivän, ja olen varma, että hän keskittyy sataprosenttisesti seuraavaan tehtävään, kun hän on Suomessa, tallipomo lisää.

Tänak ajoi ”Jyskälässä” voittoon Toyotalla vuosina 2018 ja 2019. Viime vuonna hän otti ykköstilan Hyundailla.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alapuolella.

Viron MM-rallin avauspäivänä Tänak osoitti, että Ford Pumalla hän olisi voinut kamppailla Toyotan Kalle Rovanperää vastaan kotikilpailussaan ilman aikarangaistusta. Nyt virolaistähdellä on tilaisuus revanssiin, jos vehkeet vain kestävät.

– Olen aiemmin nauttinut ajamisesta Suomessa ja olemme tehneet siellä hyviä esityksiä. Viron MM-ralli oli meille kova pala, emmekä valitettavasti pystyneet nappaamaan sieltä tarvitsemiamme pisteitä. Mutta pystyimme silti näyttämään hyvää vauhtia, Tänak huomauttaa.

– Nyt keskitymme siihen, että löydämme mahdollisimman hyvän fiiliksen heti Suomen MM-rallin testipätkällä. Ja sen jälkeen puskemme täysillä kohti parasta mahdollista tulosta, Ford-kuljettaja suunnittelee.

Suomen MM-ralli käynnistyy torstaina.

Katso alta, kuinka Tänak testasi Ford Puma Rally1 -autoa ennen Suomen MM-rallia.

Lue myös nämä

  • Uusimmat