Hyundain WRC-tallilla iso tehtävä Suomen MM-rallissa – ”Se on minimitavoitteemme”

Hyundain WRC-talli starttaa varovaisen toiveikkaana torstaina käynnistyvään Suomen MM-ralliin.
Cyril Abiteboul
Cyril Abiteboul. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kausi 2023 ollut vahvasti Toyota-merkkinen. Toyota on vienyt kauden kahdeksasta kisasta kuusi nimiinsä. Hyundai on juhlinut voittoa vain kertaalleen M-Sport Fordin tavoin.

Hyundai toki nappasi voiton Keski-Suomessa viime vuonna, mutta suoritus oli nykyisin Fordin ratissa nähtävän Ott Tänakin mykistävä taidonnäyte. Hyundai sai kuitenkin aimo annoksen itseluottamusta, kun tiimi sai kaksi autoa podiumille Virossa reilu viikko takaperin.

– Lähdemme Suomen ralliin positiivisilla fiiliksillä. Näimme Virossa, että olemme kehittyneet nopeilla sorateillä viime vuoteen verrattuna, tallipomo Cyril Abiteboul valaa uskoa.

Entinen F1-pomo kuitenkin myöntää, että Toyotalla on edelleen etumatkaa suorituskyvyn suhteen.

– Kisojen (Viro ja Suomi) välissä on niin vähän aikaa, että emme ehkä pysty tekemään mitään valtavia harppauksia. Toki meidän on nyt helpompaa jatkaa, kun tallilla on hyvä vire, ranskalainen kertoo.

– Hyundai oli viime vuonna Suomessa voittaja-auto. Tietenkin tavoitteenamme on puolustaa voittoa parhaan kykymme mukaan.

Keski-Suomen sorateille starttaa kaksi suomalaiskuskia Hyundain Rally1-auton ratissa, kun Esapekka Lapin lisäksi Teemu Suninen komentaa korealaisvalmistajan kilpuria. Suomalaiskuskit ovat jo taatusti testeissä tuoneet tärkeitä ideoita auton säätöjen suhteen. Tämä nähtiin jo Virossa, kun tiimin ykköstähti Thierry Neuville ”kopioi” Lapin säädöt ja ylsi peräti toiseksi.

– Thierry ja Esapekka tekivät molemmat hienoa työtä Virossa, kuten myös Teemu, joka tottui nopeasti autoomme. Meidän minimitavoiteemme on saada tälläkin kertaa kaikki automme viiden joukkoon. Tietenkin pyrkimyksenä on yltää yksi koroke ylemmäksi kuin Virossa, Abiteboul suunnittelee.

Kuuntele alta Rallipodin tuorein jakso, jossa ruoditaan tulevaa Suomen MM-rallia ja Kalle Rovanperän tulevaisuutta! Voit kuunnella sen myös Spotifyssä täältä. Muista pistää Rallipodi tilaukseen! Juttu jatkuu upotuksen alapuolella.

Valmistajien MM-sarjassa Hyundai on valahtanut jo 57 pisteen päähän Toyotasta. Korealaisvalmistajan olisi napattava Suomesta reilusti kilpailijaansa enemmän pisteitä, mikäli talli vielä mielii kamppailla mestaruudesta. Suomen rallin jälkeen jäljellä on enää neljä osakilpailua.

Suomen MM-ralli starttaa torstaiaamuna ajettavalla testierikoiskokeella. Varsinainen kisa käynnistyy torstai-iltana Harjun perinteikkäällä kaupunkierikoiskokeella.

Katso alapuolelta, kuinka Esapekka Lappi testasi Suomen MM-rallia varten.

Lue myös nämä

  • Uusimmat