Quantcast

Niclas Grönholm pääsi vertaamaan rallivauhtiaan isäänsä

Niclas Grönholm lähtee tavoittelemaan hyvää tulosta rallin SM-kauden toisesta osakilpailusta, joka ajetaan lauantaina Kuopiossa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: Merita Mäkinen/Meritapix
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan puolelta paremmin tunnettu Grönholm kilpailee tänä vuonna myös rallin SM-sarjassa. Hän avasi kautensa sijoittumalla viidenneksi tammikuussa järjestetyssä Arctic Lapland -rallissa.

Tunturirallin jälkeen Grönholm on hionut ajamistaan Citroen C3 R5 -auton ratissa. Testipäivänä Citroenin ratissa piipahti myös hänen isänsä Marcus Grönholm, ralliautoilun kaksinkertainen maailmanmestari.

– Faija ajoi myös, joten pystyimme vertailemaan kahden kuljettajan dataa ja ajotapaa, Grönholm kertoo tiedotteessaan.

– Huoltomme kävi automme Arctic Lapland -rallin jälkeen läpi, ja kaikki on kunnossa lauantain kilpailua varten. Toteutimme autoomme pieniä muutoksia, joiden uskomme tuovan hieman lisää vauhtia. Mutta mitään isompaa rallien välissä ei tapahtunut.

Grönholm oli mukana Kuopion SM-rallissa myös viime vuonna ja nappasi kisasta viidennen tilan. Inkoolaisen tämän vuoden tavoitteena on sijoittua viiden parhaan joukkoon SM1-luokassa.

– Viime vuoden ralli Kuopiossa oli hieno talviralli ja siinä mielessä on kiva lähteä lauantaina kilpailemaan. Uskon, että autoomme toteutetut pienet muutokset sekä oman ajamiseni analysointi auttavat meitä hieman tavoitteidemme saavuttamisessa. Toivottavasti olemme askeleen lähempänä kärkikuljettajia.

– Rovaniemeltä saimme paljon erikoiskoekilometrejä ja kokemusta kaikenlaisesta. Kuopioon on nyt helpompi lähteä, kun on tietoa enemmän. Odotan tulevassa kisassa vähän parempaa kyytiä itseltäni ja haluan olla ajamalla viiden nopeimman joukossa, ja se on myös tavoitteemme, Grönholm linjaa.

Kuopion SM-rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta, joille kertyy yhteismittaa noin 95 kilometriä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat