Quantcast

Ott Tänak liki sekunnin kilometrillä nopeampi, Esapekka Lappi silti tyytyväinen Rally Estonian antiin

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi vauhdissa Estonia-rallissa kesällä 2019. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin Esapekka Lappi sijoittui sunnuntaina päättyneessä Rally Estoniassa kolmanneksi. Toyotan Ott Tänak oli rallissa ylivoimainen ja lopulta myös Hyundain Andreas Mikkelsen oli suomalaista nopeampi.

Lapin taakse jäivät WRC-autoilla niin ikään ajaneet Fordin Elfyn Evans sekä Hyundailla debytoinut Craig Breen. Sijoitusta tärkeämpää oli kuitenkin Rally Estoniasta hankittu tärkeä testikokemus.

– Ralli oli loistava, hyvin organisoitu ja kaiken kaikkiaan loistava valmistautuminen Suomen MM-osakilpailuun. Pätkät olivat vähän nopeampia kuin kotimaassa ja tienpinta pehmeämpi, mutta sain paljon tärkeää kokemusta, millä tekniikalla tätä autoa pitää viedä kovissa nopeuksissa, Lappi sanoi.

– Tunsin oloni luottavaiseksi ja nyt meillä on autossa hyvät perussäädöt, joita voimme vielä hienosäätää ensi viikon testeissä, Lappi jatkoi.

Citroenin tallipomo Pierre Budar oli samoilla linjoilla suomalaissuojattinsa kanssa.

– Oli elintärkeää, että meille kaikille viikonlopun päätavoite oli selkeä. Olisimme voineet taistella kakkostilasta, jos säädöt olisivat olleet optimaalit joka vedolla, mutta siitä me emme huolehtineet. Sen sijaan me saimme paljon tärkeitä kilometrejä vyöllemme ja säädimme autoa joka kerta, kun oli mahdollisuus. Niiden oppien varaan meidän on nyt rakennettava ennen kuin Suomen ralli alkaa, Budar summaili.

Tänak voitti Rally Estonian yleiskilpailun yli minuutin erolla ennen Mikkelsenia, vaikka sai kymmenen sekunnin aikasakon. Lappi hävisi virolaiselle lähes puolitoista minuuttia ja kun aikaeroon lisää Tänakin aikasakon, niin pieksämäkeläinen otti käkättimeen liki sekunnin per kilometri. Rally Estoniassa ajettiin yhteensä 15 erikoiskoetta ja noin 150 ek-kilometriä.

Suomen MM-ralli ajetaan 1. – 4. elokuuta.

 

Lue myös nämä

  • Uusimmat