Luokkavoiton uusiminen jäi haaveeksi Eerik Pietariselle – ”Rallin taso oli nyt kovempi”

Eerik Pietarinen. Kuva: Pietarisen tiedotus
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Eerik Pietarisen ja Juhana Raitasen viime vuoden luokkavoitto Rally Estoniassa vaihtui kolmanteen sijaan sunnuntaina päättyneessä tämän vuoden kilpailussa. 

Luokkavoittoon ajanut 17-vuotias, toisen polven kuljettaja Oliver Solberg oli ylivoimainen vieden ykköstilan liki puolentoista minuutin erolla. Pietarinen jäi  täpärästi luokan kolmossijalle, kun paikalliskuljettaja Rainer Aus peittosi suomalaisen vaivaisella 1,1 sekunnilla

– Tiet olivat osittain tuttuja jo viime vuodelta, mutta kyllä rallin taso oli nyt kovempi. Tällä kertaa joutui ajamaan oikein kovaa. Sunnuntaina auto istui jo paremmin käteen. Lauantaina, isolla numerolla ei ollut oikein pitoa, mutta toisena kisapäivänä sitä oli irtosorasta huolimatta. Tulos sinänsä ei hirveän hyvä ole, sillä Oliver Solberg meni puoli sekuntia kilometrillä kovempaa, kuten Grjazinkin, Pietarinen jutteli.

– Minusta tuntui, että olin liian varovainen tietyissä kohdissa ja niissä hävisin paljon aikaa. En halunnut kuitenkaan ottaa turhia riskejä. Päätavoitteeni oli kuitenkin saada kilometrejä alle ennen Suomen MM-rallia, Pietarinen jatkoi.

Kaikesta huolimatta Pietarisella jäi viikonlopusta hyvä maku, vaikka luokkavoiton uusiminen ei tällä kertaa onnistunut.

– Olen enemmän kuin tyytyväinen viikonloppuun. Se oli hyvää lämmittelyä Suomea varten, varsinkin kun taso oli niin kova. Olo on nyt luottavaisempi ja kotikentällä me teemme kaikkemme, jotta saamme hyvän tuloksen. Odotamme jo kisaa innolla, Pietarinen summasi.

Rengasrikon kisan avauspäivänä kokenut venäläiskuski Nikolai Grjazin oli luokassa neljäs ennen Fordilla ajanutta Teemu Sunista.

Rally Estonia, R5-luokan tulokset:
1. Oliver Solberg (NOR) VW        1.19.57,8
2. Rainer Aus (EST) Skoda          +1.28,5
3. Eerik Pietarinen (FIN) Skoda    +1.29,6
4. Nikolai Gryazin (RUS) Skoda     +2.05,2
5. Teemu Suninen (FIN) Ford        +2.07,2
6. Raul Jeets (EST) Skoda          +2.52,5
7. Priit Koik(EST) Ford            +4,30,3
8. Ralfs Sirmacis (LAT) Mitsubishi +5.23,2

Lue myös nämä

  • Uusimmat