Ott Tänak kommentoi Citroenin lähtöä MM-sarjasta – ”FIA:n ja promoottorin on katsottava peiliin”

Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRC
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tuore maailmanmestari Ott Tänak on kommentoinut Citroenin lähtöä WRC-karkeloista. Hyundain leiriin Toyotalta loikkaava virolainen pitää päätöstä isona takaiskuna koko sarjalle. 

– Se on ehdottomasti valtava takaisku koko sarjalle. Se myös pakottaa sekä FIA:n että sarjan promoottorin katsomaan peiliin ja tekemään jotain ehkäistäkseen, ettei laji menetä hohtoaan, Tänak sanoo tukijansa, vedonlyöntiyhtiö Betsafen haastattelussa virolaislehti Delfin mukaan.

– Meidän lajimme on voinut hyvin muutaman vuoden ajan, mutta se ei tarkoita, että kehitys pysähtyisi. Nyt on ehdottomasti sen aika, että tulevaisuudelle pitää antaa selkeät suuntaviivat, Tänak jatkaa viitaten oletettavasti FIA:n jahkailuun hybridisääntöjen suhteen.

Lue myös: Se siitä! Citroen jättää rallin MM-sarjan – syynä Sebastien Ogierin lähtö

Lue myös: Citroen sai kovaa kritiikkiä toiminnastaan – Esapekka Lappi: Voisin ottaa aika pahasti itseeni

Tänak varmisti mestaruutensa ja päätti ranskalaiskuskien 15 vuoden valtakauden Katalonian MM-rallissa lokakuun lopussa. Päätös Hyundaille siirtymisestä tehtiin kuitenkin taustajoukkojen kanssa jo edellisen Walesin rallin jälkeen.

– Tein päätöksen Walesin kisan jälkeen, koska Hyundai näytti kehittyvän koko ajan ja on muutenkin vahva tiimi. Olisi aina helpompaa pysyä samassa tiimissä, mutta jos haluaa taistella mestaruuksista, niin pitää pysyä kehityksen kyydissä, Tänak sanailee.

– Niin kauan kuin ajan, niin haluan aina tehdä parhaani ja haluan kehittyä.

Lue myös: Citroenin iso pomo perustelee sokkipäätöstä: ”Emme toivoneet tällaista tilannetta”

Lue myös: Esapekka Lappi sai sokkiuutisen työnantajaltaan – ”Tilanne on nyt aika heikko”

Lue myös nämä

  • Uusimmat