Quantcast

Citroen sai kovaa kritiikkiä toiminnastaan – Esapekka Lappi: Voisin ottaa aika pahasti itseeni

Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Toni Heinonen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin keskiviikkona julkaisema tiedote WRC-tiimin vetäytymisestä nostatti kulmia.

Citroen ilmoitti päivällä, että se jättää rallin MM-sarjan välittömästi. Talli kertoi tehneensä päätöksen sen jälkeen, kun ranskalaistähti Sebastien Ogier oli ilmoittanut lähtevänsä tiimistä.

Lue myös: Se siitä! Citroen jättää rallin MM-sarjan – syynä Sebastien Ogierin lähtö

Ranskalaistallin tiedote sai osakseen kovaakin kritiikkiä sosiaalisen median puolella. Citroenia syytettiin muun muassa siitä, että tallin vetäytyminen pistettiin Ogierin piikkiin.

– Syytetäänkö tässä tiedotteessa Sebastien Ogieria Citroenin vetäytymisestä!? Toivon, ettei näin ole. Minä ja monet muut uskovat, että hän saavutti enemmän vuonna 2019 kuin autolla olisi pitänyt olla mahdollista saavuttaa! Surullinen lopetus, WRC-TV:n toimittaja Colin Clark kirjoitti Twitterissä.

Citroenin tiedotteen sananvalinnat leimattiin muutenkin kyseenalaisiksi.

– Ilman Sebastien Ogieria ja ilman yhtäkään vapaata ykkösluokan kuljettajaa taistelemaan maailmanmestaruudesta Citroen on tehnyt päätöksen vetäytyä etukäteen WRC-ohjelmastaan, tiedotteessa kirjoitettiin.

Lue myös: Citroenin iso pomo perustelee sokkipäätöstä: ”Emme toivoneet tällaista tilannetta”

Monet tulkitsivat tämän lauseen piikittelynä suomalaiskuljettaja Esapekka Lapille, jolla oli Ogierin tavoin Citroenin kanssa sopimus ensi vuodesta. Citroenin lähtö MM-sarjasta vei työpaikan Lapilta.

– Tavallaan voisin ottaa siitä aika pahasti itseeni, että he vetäytyvät sen takia, ettei heillä ole hyvää kuskia. Mutta en jaksa siitä niinkään välittää, Lappi kertoi Rallit.fille.

– Se on ihan realismia ja kaikkihan sen tietävät, että en mä olisi ensi vuonna taistelemassa mestaruudesta. Tiedän sen itsekin. Se ei varmasti ollut mikään piikki minua kohtaan, Lappi kuittasi.

Lue myös: Esapekka Lappi sai sokkiuutisen työnantajaltaan – ”Tilanne on nyt aika heikko”

M-Sport viimeinen oljenkorsi

Lappi ja hänen taustajoukkonsa yrittävät vielä löytää pieksämäkeläiselle WRC-kuljettajapaikan. Tehtävä on kaikkea muuta kuin helppo.

Hyundai on jo lyönyt lukkoon kuljettajakokoonpanonsa. Autosportin mukaan Toyotan odotetaan tiedottavan ensi viikolla, että Ogier, Elfyn Evans ja Kalle Rovanperä muodostavat tallin kuskikolmikon.

Lue myös: Tommi Mäkisen tiimiltä odotetaan kuskiuutisia ensi viikolla

Näin ollen M-Sport Ford on Lapille ainoa vaihtoehto, mutta moni muukin sopimukseton kuljettaja kärkkyy paikkaa Fiestan ohjaamosta.

– Toyota ei toki ole julkistanut kenenkään sopimuksia, mutta aika hyvin kaikki huhut ovat pitäneet paikkansa. Tieto tuntuu kulkevan. Vaikka Toyotalla olisi vielä paikka auki, en välttämättä saisi sitä. Mutta ilmeisesti siellä ei edes ole paikkaa, mistä taistella, Lappi totesi.

Lue myös nämä

  • Uusimmat