Paljastus: Citroen yritti napata huippukuskin Ogierin tilalle – ”Emme olleet kovinkaan houkutteleva vaihtoehto”

Pierre Budar
Pierre Budar. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin rallitalli yritti vielä hankkia korvaajan Sebastien Ogierille, joka päätti jättää tiimin auton heikon suorituskyvyn vuoksi. Ogierin lähdön myötä Citroen päätti lopettaa kokonaan ralliprojektinsa.

Ranskalaistiimiä johtanut Pierre Budar vahvistaa, että Citroen otti yhteyttä Thierry Neuvilleen, joka ei kuitenkaan halunnut jättää Hyundaita.

Lue myös: Se siitä! Citroen jättää rallin MM-sarjan – syynä Sebastien Ogierin lähtö

Lue myös: Citroen sai kovaa kritiikkiä toiminnastaan – Esapekka Lappi: Voisin ottaa aika pahasti itseeni

– Olisimme halunneet taistella kuljettajien mestaruudesta ja sen takia meidän piti soittaa yhdelle kolmesta kuljettajasta, jotka todennäköisesti voivat voittaa. Neuville oli yksi heistä. Otimme häneen yhteyttä – olisi ollut typerää jättää se tekemättä, Budar sanoo belgialaisen tv-kanava RTBF:n haastattelussa.

– Hänellä on kuitenkin sopimus pitkässä projektissa, mikä kestää vuoden 2021 loppuun asti. Me pystyimme tarjoamaan vain yhden vuoden sopimuksen ilman takeita jatkosta, sillä konserni (PSA) on päättänyt sitoutua muihin lajeihin vuonna 2022. Emme olleet kovinkaan houkutteleva vaihtoehto hänelle, Budar jatkaa.

Lue myös: Esapekka Lappi sai sokkiuutisen työnantajaltaan – ”Tilanne on nyt aika heikko”

Lue myös: Tommi Mäkisen tiimiltä odotetaan kuskiuutisia ensi viikolla

Ogierin uskotaan vaihtavan ensi kaudeksi Tommi Mäkisen johtamaan Toyotan tiimiin. Kausi 2020 on Ogierin ilmoituksen mukaan ranskalaismestarin viimeinen MM-sarjassa. Ogier halusi päätöskaudelleen auton, jolla voi ajaa mestaruudesta.

– Meillä oli jonkin aikaa tieto Sebastienista, että hän haluaa lähteä. Yritimme vakuuttaa hänet jäämään ja kerroimme Monte Carlo -rallissa autoon tulevista päivityksistä. Muualta tulleet perustelut vakuuttivat hänet paremmin, Budar selvittää.

Lue myös nämä

  • Uusimmat