Se siitä! Citroen jättää rallin MM-sarjan – syynä Sebastien Ogierin lähtö

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Citroen Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Citroenin WRC-tallia ei nähdä rallin MM-sarjassa kaudella 2020. Ranskalaistiimi vahvisti keskiviikkona, että se vetäytyy MM-erikoiskokeilta.

Huhut Citroenin mahdollisesta lähdöstä kiihtyivät viime viikolla ja ne ottivat lisää kierroksia viime päivien aikana. Keskiviikkona Citroen järjesti tiimin sisäisen tiedotustilaisuuden, jossa se kertoi päätöksestä henkilökunnalleen.

Lue myös: Esapekka Lappi sai sokkiuutisen työnantajaltaan – ”Tilanne on nyt aika heikko”

Citroen kertoo tiedotteessaan, että syynä on Sebastien Ogierin lähtö tallista.

– Sebastien Ogier on päättänyt jättää Citroen Racingin kauden 2019 jälkeen, minkä vuoksi Citroen-brändi on päättänyt laittaa pisteen WRC-ohjelmalleen kauden 2020 osalta, tiedotteessa kerrotaan.

Lue myös: Sebastien Ogier matkalla Toyotalle? Ranskalaistähdeltä mielenkiintoinen vastaus

Citroen perustelee päätöstään sillä, ettei kuljettajamarkkinoilta löydy huipputason korvaajaa Ogierille.

Citroenilla oli Ogierin ja Esapekka Lapin kanssa sopimukset kaudesta 2020. Ogieria on viety huhuissa Toyotan WRC-tiimiin, joka jahtaa korvaajaa maailmanmestari Ott Tänakille. Virolaistähti siirtyy Hyundain WRC-tiimiin kaksivuotisella sopimuksella.

Lapilla on todennäköisesti edessä uuden työpaikan hakeminen. Belgialainen Speed Magazine uutisoi keskiviikkona, että lehden tietojen mukaan suomalainen olisi menossa M-Sport Fordille Teemu Sunisen tallikaveriksi. Lapin kohtalosta ei ole toistaiseksi virallista tietoa.

Lue myös: Huhut kiihtyvät: Esapekka Lappi löytämässä uuden WRC-paikan?

Citroenin edellinen välivuosi 2016

Citroen ei kertonut tiedotteessaan, harkitseeko se palaamista MM-kaudelle 2021. Ranskalaisvalmistajan emoyhtiö PSA tosin ilmoitti jo viime viikolla, että Citroenia ei nähdä MM-ralleissa kaudella 2022, jolloin MM-sarjassa siirrytään hybridimoottoreiden aikakaudelle.

Citroenin tehdastiimi vetäytyi viimeksi rallin MM-sarjasta kauden 2015 jälkeen. Talli keskittyi vuonna 2016 uuden sukupolven WRC-auton kehittämiseen ja palasi MM-sarjaan kaudeksi 2017.

Citroen ei ollut välivuotensa aikana kokonaan poissa MM-ralleista. Citroenin DS3 WRC -autoja nähtiin kahdeksassa Euroopan MM-rallissa Abu Dhabi Total WRT -tallin alla. Kris Meeke otti kaudella 2016 voitot Portugalin ja Suomen osakilpailuissa.

Citroenin vetäytyminen tarkoittaa sitä, että MM-sarjassa nähdään ensi kaudella vain kaksi täysiveristä tehdastiimiä, Hyundai ja Toyota. M-Sport-talli tekee yhteistyötä Fordin kanssa, mutta sillä ei ole takanaan autonvalmistajan täyttä tukea.

Lue myös: Tommi Mäkinen hamuaa sekä Ogieria että Evansia – ”Olemme todella, todella kiinnostuneita”

Juttua päivitetty kello 13.00.

Lue myös nämä

  • Uusimmat