Quantcast

Ott Tänak haluaa tehdä kiusaa Kalle Rovanperälle

Kalle Rovanperällä on jälleen tulevana viikonloppuna mahdollisuus tarrata pysyvästi kiinni rallin maailmanmestaruuteen.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperän edelliset kisat eivät ole menneet putkeen. Belgiassa Rovanperä joutui keskeyttämään kertaalleen ulosajoon, ja Kreikassa hän kolhi autoaan siinä määrin, että putosi pistesijojen ulkopuolelle.

Toyotan suomalaistähdellä on epäonnistumisista huolimatta edelleen vankka johto rallin MM-sarjassa. Hyundai-kuski Ott Tänak on 53 pisteen päässä, kun kolme osakilpailua on ajamatta.

Torstaina käynnistyvässä Uuden-Seelannin MM-rallissa Rovanperä voi varmistaa mestaruuden, mikäli hän ottaa kahdeksan pistettä Tänakia enemmän tai voittaa rallin ja kuittaa vähintään seitsemän pistettä enemmän kuin virolainen.

Tänakin suunnitelmana on jatkaa kiusantekoa.

– Maailmanmestaruudesta unelmoiminen olisi liian optimistista, mutta haluamme ehdottomasti tehdä mestaruuden voittamisesta mahdollisimman vaikeaa Kallelle, Tänak kertoo Viron Betsafen blogissa.

– Kauden alkupuoliskolla olimme kaukana heistä (Toyotasta) vauhtimme ja ongelmiemme puolesta. Nyt se (mestaruus) ei taida olla enää realistista.

Hyundai valmistautui MM-sarjaan palaavaan Uuden-Seelannin soraralliin testaamalla Rally1-kilpuriaan Suomessa. Tallin testialue sijaitsee lähellä Jämsää.

– Euroopassa on vaikeaa suorittaa testejä kaukoralleja varten. Ajoimme Suomessa, mutta tavoitteena oli enemmänkin testata kehitysosia ensi vuodelle, Tänak sanoo.

Uuden-Seelannin osakilpailu oli viimeksi MM-sarjan ohjelmassa kaudella 2012. Tänak oli tuolloin kisassa mukana Fordin WRC-autolla, jolla hän rysäytti ulos kisan päätöspäivänä.

– Aloitetaan tämä kisa puhtaalta pöydältä. Rehellisesti sanottuna en muista juuri mitään edellisestä kerrasta, Tänak toteaa.

Uuden-Seelannin MM-ralli käynnistyy yleisöerikoiskokeella torstaiaamuna Suomen aikaa.

Katso alta Uuden-Seelannin MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat