Quantcast

Kalle Rovanperä haluaa päästä ”p**kasta fiiliksestä”

Kalle Rovanperällä on kovat panokset tulevana viikonloppuna ajettavassa Uuden-Seelannin MM-rallissa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Maailmanmestaruus on ollut jo pidempään Rovanperän ulottuvilla, mutta Hyundain Ott Tänak on onnistunut venyttämään Toyotan suomalaiskuskin ottelupalloa. Ennen Uuden-Seelannin MM-rallia Rovanperällä on yhä 53 pisteen kaula virolaiskuljettajaan.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Mestaruus ratkeaa Rovanperälle jo viikonloppuna, jos hän kerää vähintään kahdeksan pistettä Tänakia enemmän sorakisasta. Mestaruus tulee suomalaiselle myös siinä tapauksessa, jos hän voittaa kisan ja saa seitsemän pistettä enemmän kuin Hyundai-tähti.

Rovanperä ei ole aiemmin kilpaillut maapallon toisella puolella sijaitsevilla erikoiskokeilla.

– Nuotti on nyt tehty, ja pätkät ovat aika hienoja. Mutta tässä kisassa on taas perjantai tehty aika hankalaksi tienavaajille, Rovanperä kertoi keskiviikkona Aucklandin huoltoalueella Rallit.fille.

Tällä MM-sarjan kärkikuljettaja viittasi siihen, että hän auraa ensimmäisenä autona irtosoraa perjantain erikoiskokeilta.

– Yli puolet rallista ajetaan perjantaina. Ja sattumoisin taas kaikki perjantain pätkät ovat nimenomaan sellaisia pätkiä, joilla on eniten irtosoraa. Lauantai ja sunnuntai ovat aika paljon puhtaampia, Rovanperä harmitteli.

– Ei se tietenkään ole kivaa, mutta se on mitä on. Yritetään lähteä nautiskelemaan pätkistä. Perjantai on varmasti vaikea päivä, mutta toivottavasti olemme vielä sen jälkeen taistossa mukana.

Rovanperällä oli teoreettinen mahdollisuus napata titteli jo edellisissä kisoissa Belgiassa ja Kreikassa. Mutta Belgian asvaltilla ja Kreikan rajuilla sorateillä homma ei mennyt nappiin: Belgiassa Rovanperä ajoi vauhdilla ulos ja Kreikassa hän kolhi autoaan puuhun.

Samalla Tänak kiri lähemmäs Rovanperää. Mutta mestaruuskamppailussa nuori suomalainen on yhä kuskin paikalla.

– Toki mestaruus käy usein mielessä. Se ei tietenkään auta, että nyt takana on pari huonoa rallia. Sen vuoksi tulee hieman paska fiilis. Mutta mestaruutta ei pitäisi miettiä liikaa, pitäisi vain lähteä tavalliseen tapaan jokaiseen ralliin ja hoitaa työt samalla tavalla. Tiedän, miten työ hoidetaan, ja nyt se pitäisi vain toistaa, Rovanperä sanoi.

– Kahden paskan rallin jälkeen haluan vain päästä hyvään ajofiilikseen ja saada hyvän tuloksen. Tarvitsemme nyt hyvän viikonlopun kahden huonon jälkeen.

Uuden-Seelannin MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstaiaamuna Suomen aikaa.

Katso alapuolelta, mitä Uuden-Seelannin MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat