Quantcast

Ott Tänak arvokas voitto vyöllään Belgiaan – ”Näyttää paperilla ihan yksinkertaiselta”

Hyundain Ott Tänak starttaa tällä viikolla ajettavaan Belgian MM-ralliin maukas voitto Suomen sorateiltä vyöllään.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: Austral/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänak toi Hyundaille tiimin ensimmäisen voiton Keski-Suomesta, mikä nosti koko tallin itseluottamusta Belgian asvalttikisaa ajatellen. Kaiken kaikkiaan voitto oli virolaiselle Suomen MM-rallissa jo uran kolmas.

– Suomen voitto oli hyvä moraalinen boosti koko tallille. Ypres on kuitenkin ihan erilainen ralli. Se näyttää paperilla ihan yksinkertaiselta, kun suoria ja risteyksiä on paljon, eikä erilaisia mutkatyyppejä juuri ole, Tänak selvittää.

– Homma on kuitenkin kaukana yksinkertaisesta, sillä risteykset ja leikkaukset ovat todella hankalia. Varsinkin jos sää on vaihtelevaa, on kisa todella vaikea.

Hyundain rallitiimi oli varsinkin alkukaudesta suurissa ongelmissa uuden Rally1-kilpurinsa suhteen. Nyt luotettavuutta on saatu parannettua, mutta Tänakin lisäksi myös muut tallin kuskit ovat edelleen valitelleet auton vaikeaa ajettavuutta. Belgian rallissa auton pitää olla säädöiltään erittäin tarkka, jotta huipputuloksen voi ajaa.

– Leikkauksissa pitää olla paljon luottoa ja auton on oltava vakaa. Myös voimaa tarvitaan moottorista, sillä rallissa on paljon kiihdytyksiä hitaasta vauhdista, Tänak miettii.

– Meidän tavoitteenamme on säilyttää Suomen kisan hyvä momentum, vaikka nyt kyseessä onkin ihan omanlaisensa asvalttiralli.

Viime elokuussa historian ensimmäisessä Belgian MM-rallissa Tänak oli kuudes. Vielä perjantain jälkeen Tänak taisteli kolmostilasta Toyotan Kalle Rovanperää vastaan, mutta lauantaiaamun rengasrikko tiputti virolaisen ulos kamppailusta.

Belgian MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla yleisöerikoiskokeella. Kisa päättyy sunnuntaina.

Katso alapuolelta, mitä Belgian MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat