Quantcast

Heikki Kovalaisen MM-rallidebyytti lähestyy – sitä ennen suomalaisella on yksi homma hoidettavana

Entinen F1-kuljettaja Heikki Kovalainen ajaa kolmen kuukauden kuluttua ensimmäisen MM-rallinsa.
Heikki Kovalainen
Heikki Kovalainen. Kuva: Toyota Gazoo Racing
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kovalainen on keskittynyt tällä kaudella pelkästään ralliin. Suomussalmelainen on ollut täysin dominoiva Japanin rallisarjassa, jota hän johtaa ylivoimaisesti, kun kaksi osakilpailua on vielä ajamatta.

Kovalainen osallistuu marraskuussa Japanin MM-ralliin, mutta sitä ennen homma on pistettävä pakettiin nousevan auringon maan paikallisessa sarjassa.

– Meillä on hyvä johto sarjassa. Tarvitsemme vain 3,8 pistettä (kahdesta viimeisestä kisasta mestaruuden varmistamiseen), mikä ei ole paljon. Meidän täytyy vain pysyä tiellä, Kovalainen kertoi Motorsport.comille.

– Viimeisessä rallissa haluaisin keskittyä pisteiden sijaan kovaa ajamiseen. Haluan vetää niin kovaa kuin pääsen ja katsoa, mitä tapahtuu. Sen vuoksi olisi hyvä juttu varmistaa mestaruus Hokkaidon rallissa. Sitten viimeinen ralli olisi hyvä harjoitus MM-rallia varten, Skodan Fabia R5 -autolla kilpaileva Kovalainen suunnitteli.

Rallin MM-sarjan WRC2-luokassa taso on huomattavasti kovempi kuin Japanin rallisarjassa. Siitä ei vielä ole tietoa, ketkä luokan huiput matkaavat Japanin MM-ralliin.

– Haluaisin nähdä, millä tasolla olemme. Olen melko varma, että olemme perässä, mutta en tiedä, kuinka paljon, Kovalainen tuumi.

– Japani on kaukana ja se on kauden viimeinen kilpailu, mutta toivottavasti muutama hyvä kuljettaja tulee mukaan kisaan. Meillä on asvaltilla paremmat mahdollisuudet, joten toivottavasti ero ei ole valtava, mutta se voi silti olla merkittävä.

Japanin MM-asvalttirallissa Kovalaisen on totuteltava Pirellin renkaisiin. Japanin rallisarjassa hän on kilpaillut Dunlopin kumeilla.

– Ajamme testin ennen rallia, mutta juuri nyt en tiedä, onko pito parempi ja huonompi kuin Dunlopeilla.

Kovalaisen mukaan ralli kuuluu hänen suunnitelmiinsa myös kuluvan kauden jälkeen. Yksi vaihtoehto on jatkaa Japanissa, mutta myös Euroopassa kilpaileminen kiinnostaa entistä F1-tähteä.

– Suomen rallisarjassa on melko hyvä taso, mutta se ajetaan kokonaan soralla ja lumella, mikä ei ole minulle tuttua. Olisi mukavaa ajaa myös joitakin kisoja MM-sarjan WRC2-luokan autolla.

– Minulla ei ole isoja suunnitelmia rallissa – minusta ei tule maailmanmestaria tai edes Suomen mestaria. En tee tätä sen takia. Haluan nauttia ajamisesta ja ajaa kisoja ilman sen isompaa ohjelmaa. Aikaa pitää jäädä muillekin asioille, Kovalainen summasi.

Japanin rallisarjan seuraava osakilpailu Hokkaido-ralli ajetaan syyskuussa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat