Ott Tänak alistui kohtaloonsa

Ott Tänak ei ota sen suurempaa stressiä viimeisestä kilpailupäivästään Ford Puman ratissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tänakin taival M-Sport Fordin kuljettajana päättyy sunnuntaina Japanin MM-rallissa. Ensi kaudeksi Tänak palaa Hyundain tehdastiimin kuskiksi.

Japanin asvalttikisassa Tänak menetti saumat huippusijoitukseen jo perjantaina. Virolainen menetti huurtuneen tuulilasin vuoksi minuuttikaupalla aikaa, ja lisäksi tekniset murheet hidastivat hänen menoaan.

Lauantain pätkillä Tänak pääsi parempaan vauhtiin ja oli yhteisajoissa päivän toiseksi nopein kuljettaja. Kokonaistilanteessa hän on viidentenä 15 sekuntia Toyotan Takamoto Katsutaa edellä.

Katsuta oli puolestaan koko porukan nopein lauantaina. Japanilainen aikoo haastaa Tänakin tosissaan sunnuntain pikataipaleilla.

– Ott on voittanut mestaruuden, joten ei ole koskaan helppoa saada häntä kiinni. Hän tietää, missä hän voi puskea täysillä ja silloin hän on tosi nopea. Tästä tulee iso haaste, mutta yritän silti, Katsuta sanoi.

Tänak ei juurikaan murehtinut Katsutan suunnitelmista.

– Minulla ei ole ollut tänä vuonna vauhtia, joten tuskinpa Takamoton tarvitsee hirveästi ponnistella päästäkseen edelleni, Tänak lausahti.

– En sanoisi, että tästä tulee sen suurempi taistelu. En ole pystynyt tekemään kunnollisia suorituksia tällä kaudella. Tänään meillä ei sentään ollut teknisiä ongelmia, joten päivä oli positiivinen.

Hyundain Esapekka Lappi on tuloslistalla Tänakin ja Katsutan edellä neljäntenä. Lapilla on 26 sekunnin etumatka virolaiseen ja 41 sekunnin kaula japanilaiseen.

Lauantain pätkillä Katsuta otti Lappia kiinni lähes 43 sekunnilla, joten suomalaisella riittää taisteltavaa sunnuntaina.

– Huomisesta voi tulla tiukka vääntö. ”Taka” oli tänäänkin vakuuttava. Minulla on reilun puolen minuutin ero, joka on suhteellisen iso, mutta minun vauhdillani se ei ole iso. Okei, tänään iltapäivä oli minulta hieman lupaavampi, joten ehkä se riittää huomenna, Lappi laskeskeli.

Sunnuntaina Japanin MM-rallissa ajetaan vielä kuusi erikoiskoetta, joilla on yhteismittaa 84 kilometriä.

Lue myös: EK16: Toyota-kuskit tajusivat itse kupletin juonen – Esapekka Lappi veti ässän hihastaan

Lue myös nämä

  • Uusimmat