Oliver Solberg paljasti rohkean suunnitelmansa – ”Haluan tehdä sen kunnolla”

Oliver Solberg ei halua ottaa rallin MM-sarjan WRC2-luokan mestaruutta helpoimman kautta.
Oliver Solberg
Oliver Solberg. Kuva: Oliver Solberg's office
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan kakkosluokassa kilpailevat kuljettajat saavat valita ohjelmaansa seitsemän MM-rallia, joista kuuden parhaan tulokset otetaan huomioon lopullisessa pistetaulukossa.

Tämä järjestelmä on mahdollistanut sen, että kuljettajat ovat voineet kikkailla ohjelmaansa ralleja, joissa osallistujalista ei ole yhtä kovatasoinen kuin joissakin muissa ralleissa.

Esimerkiksi puolalainen Kajetan Kajetanowicz valikoi viime vuonna kalenteriinsa pari ”helpompaa” rallia. Kajetanowicz taisteli lopulta viimeiseen saakka WRC2-luokan mestaruudesta.

Viime kaudella Hyundain WRC-tallia edustanut Solberg ei aio tehdä vastaavanlaista kikkailua. Solberg ajaa tulevana viikonloppuna WRC2-pisteistä Sardinian osakilpailussa.

– Kilpailu on todella kova Sardiniassa, ja juuri sen takia valitsimme sen meille pistekisaksi. Pidämme haasteista, Solberg perusteli Twitterissä.

Solberg on osallistunut tämän vuoden jokaiseen MM-ralliin Skodan uudella Fabia RS Rally2 -autolla, mutta hän ei ottanut osaa WRC2-luokan kilpailuun Monte Carlossa eikä Kroatiassa. Sardinian jälkeen Solberg matkaa Kenian Safari-ralliin, josta olisi tarjolla helpot WRC2-pisteet. Solberg ei kuitenkaan aja luokkapisteistä Keniassa.

– Tavoitteenamme on voittaa WRC2-luokan mestaruus, mutta haluamme tehdä sen kunnolla. Sen vuoksi valitsemme ralleja, joissa kilpailu on kovatasoisin, Solberg sanoi.

Ensi viikonlopun Sardinian MM-rallissa WRC2-luokan taso on kova. Solbergin lisäksi mukana ovat muun muassa Andreas Mikkelsen, Yohan Rossel, Nikolai Grjazin ja Adrien Fourmaux sekä suomalaisista Teemu Suninen, Sami Pajari ja Lauri Joona. Myös luokan hallitseva WRC2-mestari Emil Lindholm starttaa sorakisaan, muttei aja WRC2-pisteistä.

WRC2-luokassa toisena oleva Solberg lähtee hakemaan kisasta vahvaa tulosta.

– Yritämme hoitaa hommamme hyvin. Auto on tuntunut hyvältä, se on ollut nopea ja sopinut hyvin käteeni. Täällä tärkeää on se, että auto tuntuu miellyttävältä ja se tottelee hyvin käskyjä. Ja se täytyy varmistaa, ettei auton perä luisu liikaa, Solberg kertoi.

Sardinian MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana.

Katso alta Sardinian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä