Quantcast

Sami Pajarille kauden avausvoitto MM-sarjassa, nousi mukaan mestaruustaistoon – ”Ei hassumpaa”

Sami Pajari ja kartturi Enni Mälkönen saavuttivat epäonnisen vaiheen jälkeen onnistuneen tuloksen Portugalin MM-rallissa.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Rallypixels
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tuloksena vaikeissa oloissa ajetusta rallista oli JWRC-luokan voitto reilulla marginaalilla. Hyvän tuloksen myötä kaksikko nosti itsensä sarjan viidenneltä sijalta takaisin voittotaisteluihin mukaan. 

Kaksi edellistä osakilpailua olivat pisteiden valossa Pajarille vaikeita, Ruotsista tuloksena oli viides tila, kun teknisen vian vuoksi autokunta joutui kertaalleen keskeyttämään johtopaikalta. Kroatian asvaltilla johtopaikka vaihtui ojaan liukasteluun kilpailun viimeisenä päivänä. Suurin osa kauden pisteistä ennen Portugalia oli kertynyt erikoiskokeiden pohja-ajoista.

– Kovat ja pölyisät päivät takana, rankkaa on ollut niin miehistöille kuin autoillekin. Lauantain agenda oli tulla järkevästi, parempikuntoisilla osuuksilla koitettiin pitää hieman vauhtia ja nautiskellakin. Sunnuntain pätkät eivät ehkä ole niin kivikkoisia, joten mahdollisesti siinä mielessä on jo hieman helpompaa tiedossa, pohdiskeli Pajari lauantain päätteeksi.

Pajarille sunnuntai oli varmistelua maltillisella ajolla. Tällä kertaa Pajari myös pysyi tiellä maaliin asti voiton arvoisesti. Toiseksi JWRC-luokassa ajoi Lauri Joona ennen Viron Robert Virvestä.

– Täällä on ollut näkyvästi esillä Rallin MM-sarjan 50. kausi arvovaltaisine vieraineen. Voisiko suomalaisten isoa roolia näissä vuosissa juhlistaa paremmin kuin suomalaismenestyksellä, ei varmasti. JWRC-luokassa sekä WRC3 Open-luokassa otettiin Lauri Joonan kanssa kaksoisvoitto, ei hassumpaa. Nyt ollaan taas takaisin mestaruustaistossa, Pajari fiilisteli.

Junioreiden MM-sarja jatkuu heinäkuussa Viron MM-rallissa. Ennen sitä Pajarin ohjelmassa on kuitenkin ensimmäinen MM-ralli Sardiniassa, jossa Pajari ajaa WRC2-luokassa Toksport WRT:n Skoda Fabia Rally2 EVO -autolla.

Brittikuski Armstrong johtaa JWRC-sarjaa yhden pisteen erolla ennen Lauri Joonaa. Pajari nousi siis kolmanneksi. Viime vuoden mestarilla on matkaa kärkeen enää 11 pistettä.

WRC3 Junior -luokan tulokset, Portugalin MM-ralli:

1. Sami Pajari (FIN)  4.13.33,2
2. Lauri Joona (FIN)   +4.30,2
3. Robert Virves (EST)  +23.37,7
4. Jon Armstrong (GBR)  +30.51,5
5. McRae Kimathi (KEN) +1.56.38,9

Pistetilanne 3/5 osakilpailua:

1. Jon Armsrong   67p
2. Lauri Joona    66p
3. Sami Pajari    56p
4. Robert Virves   48p
5. William Creighton 28p

Lue myös nämä

 • Uusimmat