Nyt se varmistui – Teemu Suninen saa uuden komennuksen!

Teemu Sunisen kalenteriin on jälleen lisätty yksi MM-ralli.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Vincent Thuillier/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjassa kilpaileva Hyundai Motorsport julkisti keskiviikkona kuljettajakokoonpanonsa lokakuun lopussa ajettavaan Keski-Euroopan MM-ralliin. Tallin vakiokuljettajat Thierry Neuville ja Esapekka Lappi saavat uutuuskisassa rinnalleen Sunisen, joka kilpailee tiimin kolmosautolla asvalttikisassa.

https://twitter.com/HMSGOfficial/status/1701868455476031533

Aiemmin paljastui, että Suninen hakee Hyundain Rally1-autolla tuntumaa asvaltilla ajamiseen jo tulevana viikonloppuna. Suninen ajaa testimielessä Itävallan rallisarjaan kuuluvassa Bucklige Welt -rallissa lauantaina ja sunnuntaina.

Lue myös: Nyt vaikuttaa hyvältä! Teemu Sunisen jatkosta vahva vihjaus

Tämä antoi vihjauksen siitä, että Suniselle saattaisi olla tarjolla ajopesti Keski-Euroopan ralliin, joka järjestetään Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa. Ja nyt asialle on saatu virallinen vahvistus.

Suninen debytoi Hyundain tehdastiimin Rally1-autolla heinäkuussa Viron MM-rallissa, jossa hän sijoittui viidenneksi. Pari viikkoa myöhemmin hän pokkasi neljännen tilan Suomen MM-rallista, jossa hän kamppaili loppuun saakka kolmossijasta Toyotan Takamoto Katsutaa vastaan.

Suninen jakaa ajovastuuta Hyundain kolmannessa autossa Dani Sordon kanssa. Sordo kilpaili viime viikonloppuna Kreikan Akropolis-rallissa, jossa espanjalaiskonkari sijoittui parhaana Hyundai-kuljettajana kolmanneksi.

Ennakkoon Keski-Euroopan MM-rallin oletettiin olevan korvamerkittynä Sordolle, sillä hänellä on huomattavasti enemmän asvalttikokemusta kuin Sunisella. Suomalaisen komennus kilpailuun saattaa vihjailla sitä, että tallin suunnitelmissa on satsata suomalaiseen entistä enemmän – myös tulevaisuudessa.

Ennen Keski-Euroopan MM-rallia Suninen osallistuu vielä Chilen MM-osakilpailuun reilun kahden viikon kuluttua. MM-kausi päättyy marraskuussa Japanin ralliin.

Katso rallin MM-sarjan kalenteri täältä.

Katso alta Kreikan MM-rallin kooste.

Lue myös nämä