Nyt se tapahtui: Ruotsin MM-rallin voittanut Esapekka Lappi ei napannut isointa pottia

Esapekka Lappi juhli sunnuntaina Ruotsin MM-rallin voittoa, mutta hän ei saanut viikonlopulta suurinta pistepottia.
Esapekka Lappi
Esapekka Lappi. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH

Rallin MM-sarjaan tuotiin uudistunut pistejärjestelmä täksi kaudeksi. Pisteitä jaetaan peräti kolmesti viikonlopun aikana: lauantai-iltana ehdolliset pisteet kilpailutilanteen kymmenelle parhaalle, sunnuntaina päiväkohtaiset pisteet erikoiskokeiden kokonaisajasta sekä lisäpisteet Power Stage -pikataipaleelta.

Uusi pistejärjestelmä mahdollistaa sen, että koko kisan voittaja ei välttämättä saa eniten pisteitä viikonlopusta. Tämä skenaario toteutui jo toisessa osakilpailussa Ruotsissa.

Esapekka Lappi kuittasi lauantai-iltana täyden 18 pisteen potin. Sunnuntain kokonaisajoissa hän oli seitsemäs, joten tästä hänen saldoonsa lisättiin vielä yksi piste. Eli kokonaisuudessaan 19 pistettä koko rallista.

Lapilla oli lauantai-iltana niin tukeva johtoasema, että sunnuntaina hänen ei tarvinnut paahtaa täysillä vaan varmistella ykköstilaansa. Sen sijaan hänen takanaan olleet kamppailivat täysillä päätöspäivän pisteistä.

Kilpailussa toiseksi sijoittunut Elfyn Evans keräsi sunnuntailta 11 pistettä, joiden ansiosta hän kuittasi viikonlopusta isoimman potin: 24 pistettä. Toyota-kuski Evans oli sunnuntain kokonaisajoissa ykkönen ja Power Stagella kakkonen tallitoverinsa Kalle Rovanperän jälkeen.

Ruotsissa 18 pisteeseen ylsi kaksi kuljettajaa: MM-sarjaa johtava Hyundai-kuski Thierry Neuville sekä M-Sport Fordin Adrien Fourmaux. Ranskalaiskuljettaja Fourmaux sijoittui kilpailussa kolmanneksi ja Neuville neljänneksi.

Perjantaina keskeyttänyt Rovanperä sai puolestaan Uumajasta 11 pistettä. Rovanperällä oli sunnuntaina mahdollisuudet täyteen 12 pisteen pottiin, mutta hän himmaili aamun toisella erikoiskokeella sen verran, että maailmanmestaruudesta taisteleva Evans nousi päivän kokonaistuloksissa kärkeen.

Neuville johtaa MM-sarjaa kolmen pisteen erolla Evansiin kahden osakilpailun jälkeen. Valmistajien MM-sarjassa Toyota ja Hyundai ovat tasatilanteessa.

Rallin MM-kauden seuraava osakilpailu ajetaan maaliskuun lopulla Keniassa.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet kokonaisuudessaan täältä!