Nordgren kerää lisää asvalttioppia EM-sarjassa – ”Viiden joukkoon tähdätään”

Juuso Nordgren. Kuva: Peter Thul
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Juuso Nordgrenin ja kartanlukija Tapio Suomisen kausi jatkuu tulevana viikonloppuna rallin EM-sarjan osakilpailulla Roomassa.

Kisa käsittää yhteensä 15 erikoiskoetta ja matkaa kertyy karvan päälle 205 kilometriä.

– Aika perinteistä italialaista tietä, joka ei oikeastaan ole verrattavissa mihinkään muuhun asvalttipintaiseen kisaan. Jouheaa ja nopeaa tietä, Nordgren analysoi reittiä.

Nordgren on tänä kesänä päässyt ajamaan jo muutaman asvalttirallin ja ero varsinkin edelliseen Tšekeissä ajettuun kisaan on selkeä.

– Merkittävin ero on pidon vaihtelut. Täällä on samantyyppistä asvalttia paljon, kun Tsekeissä pito vaihtelee erilaisten pintojen takia paljon. Täällä pito on paremmin haisteltavissa, mutta mutkat ovat teknisempiä, Nordgren luettelee.

Vaikka kisa kulkee Rally di Roma Capitale -nimellä, ei kisalla todellisuudessa ole juurikaan tekemistä ikuisen kaupungin kanssa.

– Kilpailukeskus on 100 kilometriä Roomasta ja lähimmillään reitti kulkee 60 kilometrin päässä pääkaupungista, joten tämä on vähän sama kuin Helsinki-ralli ajettaisiin Forssassa, Nordgren vertaa naurahtaen.

– Mutta siirtymät täällä ovat pitkiä. Avauspäivänä ajetaan yhden pätkän takia 100 kilometriä suuntaansa.

Perjantaina alkavaan ralliin Nordgren lähtee levollisin mielin.

– Hyvät odotukset ja tuntuu, että saatiin tehtyä hyvät nuotit. Alkuviikosta pääsimme testaamaan ja viikonlopuksi on ennustettu vakaita olosuhteita. Asvalttikokemusta meillä vielä hirveästi ei ole, ja täällä kuitenkin koko EM-sarjan kärki paikalla ja lisäksi muutamia nopeita italialaisia mukana, Nordgren pohtii.

Entä sitten tavoite?

– Kyllähän ne on ne perinteiset, Nordgren naurahtaa.

– Tavoitteena on päästä maaliin ja kerätä kokemusta, mutta maaliin ajamisesta ei ole hyötyä, jos ajellaan hiljaa, joten kyllä yritetään vähän vauhtiakin pitää. Toisaalta sekään ei ole hyvä, että muutamalla pätkällä ajetaan kovaa ja sitten vedetään lepikkoon. Tuloksellisesti jos viiden joukossa ollaan, olemme tyytyväisiä, nuorukainen tiivistää.

Ralli alkoi torstaina ajetulla Qualifying Stagella. Nordgren oli kymmenenneksi nopein, joten hän pääsee valitsemaan lähtöpaikkansa kymmenentenä. Lähtöpaikkojen valinta tapahtuu perjantaina kello 16 Suomen aikaa ja ensimmäinen EK starttaa kello 19.30.

– Shakedown ajettiin samalla pätkällä kuin aika-ajo ja shakedownin tokan vedon jälkeen oli hyvä fiilis ja aikakin, sillä jäätiin vain 0,9 sekuntia pohjista. Mutta varsinaisessa aika-ajossa ei sitten kuitenkaan pystytty enää parantamaan.

– Olimme 12. auto pätkällä ja edellä menneet olivat nostaneet hirveästi soraa tielle. Pientä sladia ja yksittäisissä mutkissa tuli suurimmat erot, Nordgren toteaa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat