No nyt tärähti! Suomalainen rallilupaus seuraa Rovanperän jalanjäljissä driftingin EM-sarjaan

Rallin MM-sarjasta tuttu Sami Pajari on innostunut driftingistä.
Sami Pajari
Sami Pajari. Kuva: Aki Hietavala
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Muutama vuosi takaperin MM-sarjan juniorimestaruuden voittanut Pajari seuraa Kalle Rovanperän jalanjäljissä driftingin EM-sarjaan. Pajari kisaa 7.-8. heinäkuuta Alahärmässä Power Parkissa Drift Mastersin kauden kolmannessa osakilpailussa.

– Olen vähän käynyt sudittelemassa ja nyt tarjoutui pienen mutkan kautta mahdollisuus päästä mukaan. Saarimaan Samulin autoa olen kokeillut. Tosi hieno homma, sillä olen seurannut lajia ja se kiinnostaa. On jo pitkään ollut puhetta, että pitäisi käydä kokeilemassa kunnolla. Nyt siihen tuli mahdollisuus, Pajari sanoo Rallit.fille.

– Ensinnäkin on hieno juttu, että tuon tason kisa Suomessa on. Lopullinen kalusto kisaan on vielä niin sanotusti neuvottelun alla. Pidetään vielä sen suhteen porukkaa jännityksessä, Pajari jatkaa.

Pajari sai villin kortin kilpailuun. Vastaavan kutsun suomalaiskuskeista saivat myös Krisse Aalto, Ville Kaukonen, Juha Koskiniemi ja Toni Ojatalo.

– Jokusen kerran olen päässyt kokeilemaan driftingiä oikealla autolla. Sinänsä taustaa ei juuri lajista ole, mutta olen minä kaikenlaisilla takavetoisilla autoilla jääradalla ja muualla ajanut monet talvet. Se on ollut pirun hauskaa tekemistä yhdessä kavereiden kanssa. Siitä se ajatus on oikeastaan lähtenyt, Pajari toteaa.

Rovanperä lukeutuu kisan ennakkosuosikkien joukkoon, joskin rallitähden kauden ensimmäinen dritftingin EM-koitos Ruotsissa muutama viikko takaperin meni pilalle teknisen vian vuoksi.

Suomalaisista mukana Härmässä ovat myös Henri Haanpää, Lauri Heinonen, Mika Keski-Korpi, Teemu Peltola, Juha Pöytälaakso ja Juha Rintanen, joka voitti edellisen EM-koitoksen Ruotsissa.

Taso driftingin EM-sarjassa on äärimmäisen kova, joten Pajari tiedostaa, ettei ”keltanokkana” välttämättä ihan kärkeä kolkutella.

– Yllättävän hyvin se onnistui heti ensimmäisellä kerralla, kun kävimme ajamassa. Mukavasti lähti homma luonnistumaan. Ihan mahdoton mistään tavoitteista sanoa. Ei ole tavallaan käsitystä, miten voisi mennä ja mikä olisi realistista. Ehkä parempi kun ei mitään tavoitteita edes aseta, lahtelainen summaa.

– Sen tiedän, että sarjassa ajaa tosi kovia jätkiä. Taso on tosi hurja. Ei sinne ainakaan kukkoilemaan voi lähteä. Tällainen mahdollisuus kun avautui, niin totta kai haluan yhden haaveeni toteuttaa.

Drift Mastersin sarjakärjessä kahden osakilpailun jälkeen on irlantilainen Duane McKeever 165 pisteellään. Heinonen (144 pistettä) on toisena ja Rintanen kolmantena (135). Viime kauden mestari puolalainen Piotr Wiecek on neljäntenä (125).

Katso alapuolelta, kuinka Rovanperä debytoi driftingin EM-sarjassa viime keväänä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat