No johan pomppasi! Sebastien Loeb romanialaisen automerkin Dakar-ralliprojektiin

Dacia tulee mukaan Dakar-ralliin kaudella 2025.
Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez
Sebastien Loeb ja Cristina Gutierrez. Kuva: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Renault-ryhmittymään kuuluva romanialaismerkki julkisti suunnitelmansa maanantaina. Toistaiseksi Renaultin ainoa voitto klassikkokilpailusta on vuodelta 1982.

Vielä ei ole tietoa, mihin automalliin tuleva Dakar-kilpuri perustuu, mutta kuskit ovat nimetty. Dacian tiimissä tulevat ajamaan rallilegenda Sebastien Loeb sekä espanjalainen Cristina Gutierrez. Kaksikko juhli yhdessä viime kaudella uuden Extreme E -sarjan voittoa.

Loeb on viime vuodet ajanut Dakarissa Prodriven valmistamalla BRX Hunterilla, mutta vuodeksi 2025 kalusto vaihtuu. Tiettävästi myös Dacian Dakar-auton valmistuksesta vastaa Prodrive.

Ranskalaistähti ei ole toistaiseksi onnistunut urallaan Dakar-rallin voittoa viemään nimiinsä. Yhdeksänkertainen rallin maailmanmestari on ajanut Dakarissa vuosina 2017 ja 2022 toiseksi sekä vuonna 2019 kolmanneksi.

– Olen todella tyytyväinen, sillä Dakar on päätavoitteeni. Olen ajanut siellä jo kuusi tai seitsemän kertaa ja ollut muutaman kerran podiumilla, mutta ne ole koskaan onnistunut voittamaan. Nyt haluan taistella voitosta. Uskon, että Dacian, kunnon autonvalmistajan tuella, se on mahdollista. Olen varma, että pystymme hienoihin asioihin yhdessä, Loeb kommentoi.

– Olen ollut moottoriurheilussa mukana 14 vuotta, mutta seuraavat vuodet tulevat olemaan minulle erityisiä. Dacian sopimuksen myötä unelmani toteutuvat. Toivon, että kaikki voivat nauttia matkasta yhdessä minun kanssani.

Dakarissa on tällä hetkellä pääluokassa kaksi autotehdasta mukana, Toyota ja Audi. Dacian myötä määrä kasvaa neljään, sillä myös Ford on tulossa aavikkorallin kapinoihin mukaan. Tehdastallien lisäksi mukana on lukuisia yksityistiimejä.

Katso alapuolelta Loebin englanninkielinen haastattelu aiheeseen liittyen.

Lue myös nämä