Traagisesti kuolleen Ken Blockin teini-ikäisen tyttären ura kovassa nosteessa

Vasta 16-vuotias Lia Block on säväyttänyt tällä kaudella Yhdysvaltojen rallisarjassa hyvillä otteillaan.
Lia Block
Lia Block. Kuva: Extreme E
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Oregon Trail -rallissa teini-ikäinen Block nappasi neljännen sijan. Lisäksi nuori nainen on ehtinyt kokeilla myös NITRO-rallicrossia nuorten lupausten NEXT-luokassa.

Lia Block on traagisesti moottorikelkkaonnettomuudessa tammikuussa kuolleen Ken Blockin tytär. Monenlaisista extreme-harrastuksistaan sekä moottoriurheilusta tunnettu Block tutustutti tyttärensä ralliin.

Nyt Lia Blockin uralle tulee uusi käänne, sillä vuonna 2006 syntynyt Block kisaa ensi viikonloppuna Extreme E -sarjan osakilpailussa Sardiniassa. Sarja tiedotti maanantaina, että Lia Block korvaa Christine Giampaoli Zonzan loppukauden kisoissa Carl Cox Motorsport -tiimissä. Blockin aisaparina toimii muun muassa DTM-sarjasta ja rallicrossista tuttu Timo Scheider.

– Tämä on upea mahdollisuus minulle. En malta odottaa, että pääsen radalle. Haluan tehdä parhaani ja auttaa tiimiä saamaan hyviä tuloksia, rallicrossin Nitro-sarjassa kannuksiaan jo kokeillut Lia Block sanoo.

– Odotan innolla yhteistyötä Timon kanssa. Olen tuntenut hänet jo vuosia, kuten myös koko tiimin. Tämä on ensimmäinen kisani USA:n ulkopuolella ja vastassa on todella isoja nimiä. Haaste on iso, mutta en malta odottaa sen alkua.

Rallin MM-sarjastakin tuttu Ken Block oli mukana vihreistä arvoistaan tunnetun täyssähköisen Extreme E -sarjan kehittelyssä. Mies oli myös ensimmäinen kuski, joka kokeili sarjassa käytettävää ODYSSEY 21 -autoa Dakar-rallin yhteydessä tammikuussa 2020.

Sardiniassa ajettava Island X Prix on Extreme E -sarjan kauden kolmas kisa viikonloppu, jonka aikana ajetaan kaksi osakilpailua.

Sarjan johdossa ajaa neljän kisan jälkeen Veloce Racingin tiimi kuskeinaan Molly Taylor ja Kevin Hansen. Acciona Sainz -tallin Laia Sanz ja Mattias Ekström ovat toisena 11 pisteen päässä. Kolmatta sijaa pitävät hallussaan RXR-tallin Mikaela Åhlin Kottulinsky ja Johan Kristoffersson.

Lue myös nämä