Quantcast

Niclas Grönholmilta huikea suoritus – kyykytti supertähteä ja otti toisen voittonsa

Niclas Grönholm
Niclas Grönholm. Kuva: GRX Taneco
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin suomalaistähti Niclas Grönholm sai täydellisen startin kaudelleen, kun hän saavutti kaksi RallyX Nordic -osakilpailuvoittoa Ruotsin Höljesissä.

Grönholm oli ajanut ykköseksi torstaina Höljesin avauskisassa ja uusi temppunsa sunnuntaina, kun hän kyykytti avoimen nelivetoluokan finaalissa lajin kolminkertaista maailmanmestaria Johan Kristofferssonia.

Grönholm starttasi paalulta finaaliin ja sai loistavan lähdön. Grönholmin voitto ratkesi viimeisellä kierroksella, kun hän pystyi jokerilenkkinsä jälkeen pitämään Kristofferssonin takanaan. Parivaljakon välinen ero oli lopulta 0,4 sekuntia suomalaisen eduksi.

– En tiennyt ensimmäisten kierrosten aikana, kuinka paljon ero oli takana oleviin. Jossain vaiheessa minulle sanottiin, että pitää puskea kovempaa. Voin olla tyytyväinen, etten tehnyt pieniä tyhmiä virheitä, kun painoin täysillä. Nyt tuntuu paremmalta kuin torstaina, Grönholm analysoi RallyX Nordicin YouTube-lähetyksessä.

Grönholm ja GRX-tiimi kilpailivat Ruotsissa testimielessä osana valmistautumista MM-kautta varten.

– On mukavaa päästä kilpailemaan ja siksi tulimme tänne. Olisimme voineet myös ajaa testiä, mutta emme olisi tienneet vauhtiamme muita vastaan. Oli mukavaa saada pari voittoa, ja tästä työ jatkuu, Grönholm sanoi.

Ruotsalaiskuljettaja Kristoffersson johtaa RallyX Nordicin avointa nelivetoluokkaa neljän osakilpailun jälkeen. Toisena pistetaulukossa on jamaikalainen Fraser McConnell, joka sijoittui kolmanneksi sunnuntain finaalissa. Grönholm nousi sarjassa neljänneksi, vaikka hän on ajanut vain kaksi osakilpailua.

Tommi Hallman sijoittui kolmanneksi Supercar Lites -luokan kilpailussa. Hallman starttasi finaaliin ykkösruudusta, mutta joutui päästämään Nils Anderssonin edelleen ennen ensimmäistä mutkaa. Hallman putosi vielä Linus Östlundin taakse jokerilenkkinsä jälkeen.

Hallmanin kausi RallyX Nordic -sarjassa on alkanut loistavasti. Hallman on napannut neljässä osakilpailussa kaksi voittoa ja kaksi kolmossijaa. Hallman johtaa luokkaa 14 pisteen erolla Anderssoniin ennen Oulun osakilpailuja.

RallyX Nordic jatkuu OuluZonen radalla 5.-6. kesäkuuta.

RallyX Nordic, avoimen nelivetoluokan finaalin tulokset:

1. Niclas Grönholm  Hyundai 3.53,370
2. J. Kristoffersson VW    +0,400
3. Fraser McConnell Ford   +2,101
4. Krisztian Szabo  Hyundai  +5,692
5. Enzo Ide     Audi   +6,194
6. Andreas Bakkerud Ford   +8,615

Rallit.fi pääsi viime vuonna suomalaisen Ferratum Teamin sähköisen rallicross-auton kyytiin. Katso alta, miten toimituspäällikkö Aki Hietavala reagoi Juha Rytkösen ohjastaman sähkö-Fiestan kiihdytykseen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2286,354741″ ap mute]

Lue myös nämä

 • Uusimmat