Myrsky tuo ison avun Kalle Rovanperälle? Toyotan suomalaispomo vakuutti: ”Taistelee korkeista sijoista”

Kreikan MM-rallissa kamppaillaan rajuissa olosuhteissa.
Toyota
Kreikan MM-ralli käynnistyy märissä olosuhteissa. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Daniel-myrskyn viime päivinä tuomat rankkasateet ovat tehneet erikoiskokeista mutaisia ja erittäin haastavia. Vaikka keli kuivuukin viikonlopuksi, on luvassa taatusti yllätyksiä.

– Muutos on ollut aika kova. Viime viikolla testejä piti siirtää, koska metsäpaloriski oli niin korkea. Nyt sitten tällainen sade päälle ja jossain päin tulviakin. Onneksi niitä ei ole tänne kisapaikalle tullut. Haastavaa on, mutta näyttää siltä, että keli paranee kisan ajaksi. Se on ihan huojentava tieto, Toyotan urheilutoimenjohtaja Kaj Lindström huokaisi Rallit.fille.

– Ainut siinä on, että pojat joutuivat nuotittamaan eri olosuhteissa. On jännä nähdä, miten paljon pätkät muuttuvat itse kisaan.

Kisajärjestäjä on tehnyt kaikkensa, jotta ralli saadaan vietyä turvallisesti läpi. Vielä ennen varsinainen kisan alkua järjestäjä ajaa kaikki erikoiskokeet läpi ja toimittaa videomateriaalia WRC-talleille, jotta olosuhteet eivät pääsisi yllättämään.

– Järjestäjä on hoitanut hommat hyvin ja tekee kaikkensa jatkossakin. Nyt yritämme saada videomateriaalia heiltä pätkiltä ennen kuin kisa alkaa, jotta näemme mitä siellä on luvassa. Lähinnä on tärkeää saada tietoa kovavauhtisiin paikkoihin. Esimerkiksi kasipätkällä mennään kovaa kyytiä ja sitten jos on joku mutayllätys vastassa, niin se voi olla turvallisuusriski, Lindström pohti.

Sunnuntaina ajettavaa Gramenin Power Stage -erikoiskoetta jouduttiin lyhentämään kymmenellä kilometrillä. Lindström kuitenkin kokee, ettei enää erikoiskokeiden muutoksia ole luvassa.

– Nyt jos katsoo sääennusteita tästä eteenpäin, niin ei pitäisi tulla uusia peruutuksia. Toissa vuonna taisi sataa myös ja silloin nähtiin, miten yksi aurinkoinen päivä välissä kuivatti tiet aika hyvin. Näyttää siltä, että pientä saderiskiä on perjantaille, mutta sitten pitäisi kelin parantua.

Sateet ovat tuoneet pientä helpotusta Toyotan Kalle Rovanperälle ja Elfyn Evansille, jotka joutuvat sarjan kärkimiehinä ensimmäisinä autoina reitille.

– Tavallaan jos olisi ollut kuiva olosuhde, olisi Sebastienin (Ogier) lähtöpaikka ollut paras. Nyt tämä tasoittaa tilannetta. Kun on vielä ensimmäisenä päivänä kosteutta, niin epäilen, että Kallen ja Elfynin tilanne paranee lähtöpaikan suhteen. Uskon, että hekin taistelevat ihan korkeista sijoista, Lindström mietti.

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat