Quantcast

Moottorivika pilasi Jari Huttusen kisan Belgiassa – ”Tuntuu, että epäonnea on koko ajan”

Viikonloppuna ajetussa Belgian MM-rallissa WRC2-luokassa MM-pisteitä jahdannut Jari Huttunen joutui keskeyttämään rallin perjantai-iltana tekniseen vikaan.
Jari Huttunen
Jari Huttunen. Kuva: Nikos Katikis
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ford Fiesta Rally2-autolla kilpaileva Huttunen ja kartanlukija Mikko Lukka olivat keskeytyshetkellä WRC2-luokan viidennellä sijalla.

– Kahdeksannen erikoiskokeen maalin jälkeen auto sammui. Kun käynnistimme auton, huomasimme, että kone savuttaa voimakkaasti. Moottori rikkoutui niin pahasti, että rallin jatkaminen lauantaina ei ollut mahdollista. Tällä kertaa pyyhe piti siis heittää kehään kesken kisan, Huttunen sanoi.

Perjantain aikana ajetuilla erikoiskokeilla Ford-parivaljakko oli erikoiskoeajoissa parhaimmillaan kolmantena. Viimeisellä erikoiskokeella menoa rasitti rengasrikko, mutta muuten päivä sujui ongelmitta konerikkoon asti.

– Rengasvalintamme ei välttämättä ollut paras mahdollinen, sillä sateen uhka teki valinnan vaikeaksi. Ajo kuitenkin sujui ja parhaimmillaan ajat olivat ihan hyviä, vain muutamia sekunteja luokan pohjista. Keskeytys harmittaa totta kai, tuntuu että tämä kausi on vaihteeksi sellainen, että epäonnea on koko ajan.

Huttusen kilpailuohjelmaan kuuluu tällä kaudella kuusi MM-osakilpailua WRC2-luokassa. Viidessä ajetussa WRC2-luokan kilpailussa saldona on kaksi kolmossijaa ja yksi nelossija. Kauden viimeinen osakilpailu Huttusella on lokakuussa ajettava Espanjan MM-ralli.

Katso alapuolelta WRC2-luokan ratkaisuhetket Belgian MM-rallista.

Lue myös nämä

  • Uusimmat