Quantcast

Kalle Rovanperällä edelleen jykevä johto – näin MM-titteli voi ratketa suomalaiselle

Toyotan Kalle Rovanperän muhkea MM-johto säilyi, vaikka Hyundai-kuski Ott Tänak ottikin 22 pistettä suomalaista kiinni Belgian MM-rallin voitollaan.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä johtaa sarjaa nyt 72 pisteen erolla ennen Tänakia. Tallikaveri Elfyn Evans on puolestaan jäljessä suomalaisesta 87 ja Hyundain Thierry Neuville 97 pistettä.

Seuraavaksi pisteistä ajetaan syyskuun alussa Kreikassa. Rovanperän lähtöpaikka ensimmäisenä autona perjantain erikoiskokeilla on hankala kreikkalaisilla rajuilla sorapätkillä. Käytännössä Rovanperältä vaadittaisiin loistavaa onnistumista ja Tänakilta epäonnea, sillä eron pitäisi olla Kreikan jälkeen 91 pistettä Toyota-kuskin eduksi.

Varsin epätodennäköistä siis on, että mestaruus ratkeaa Rovanperälle vielä Kreikassa. Sen sijaan syys-lokakuun vaihteessa ajettavassa Uuden-Seelannin rallissa tilanne on jo toinen, kun eron täytyy olla sen jälkeen 61 pistettä virolaiseen nähden, mikäli Tänak on onnistunut voittamaan Kreikassa. Ilman pahoja epäonnistumisia Rovanperän mestaruus ratkennee viimeistään Kataloniassa lokakuussa, sillä sen jälkeen ajettavana on enää Japanin ralli, jossa jaossa on maksimissaan 30 pistettä.

Kreikan rallissa kukistamalla sekä Evansin että Neuvillen, voi Rovanperä kuitenkin tiputtaa jo kaksi uhkaajaa pois mestaruuskamppailusta. Tänakiin nähden Rovanperä tarvitsisi 19 pistettä enemmän Kreikasta, jotta titteli ratkeaisi jo Akropolis-rallissa.

Mestaruusjuhlat siis todennäköisesti siirtyvät vähintään Uuteen-Seelantiin. Kataloniassa ensimmäinen suomalainen rallin maailmanmestaruus 20 vuoteen on jo varsin todennäköistä.

– Ihan hyvillä fiiliksillä lähden Kreikkaan. Koetetaan parantaa ja päästä sille tasolle, missä meidän pitää olla. Ainakin viime vuonna tykkäsin kovasti siitä rallista, Rovanperä sanoi Rallit.fille Belgiassa.

– Kaikki näyttää edelleen ihan hyvältä. Totta kai harmittaa, kun antaa ison pistesaldon pois siitä potista. Onneksi johtoasemaa oli kuitenkin sen verran, että sen kärsi antaa pois. Koetetaan olla jatkossa antamatta enempää.

Valmistajien MM-sarjassa Toyota voi olla rauhallisin mielin, sillä ero pahimpaan uhkaajaan Hyundaihin on edelleen muhkeat 87 pistettä. Toyotan merkkimestaruus on enemmän kuin todennäköistä.

Katso rallin MM-sarjan pistetilanteet täältä.

Katso alapuolelta Belgian MM-rallin ratkaisuhetket.

Lue myös nämä

  • Uusimmat