Monte Carlon MM-rallin osallistujalista julki – suomalaisittain äärimmäisen harvinainen tilanne

Rallin MM-kauden avaavan Monte Carlon osakilpailun osallistujalista julkaistiin maanantaina.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä ei kilpaile tänä vuonna Monte Carlon MM-rallissa. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ikoniseen Monteen otettiin mukaan yhteensä 70 autokuntaa. Ilmoittautumisen oli jättänyt yhteensä 93 kilpailijaparia, mutta kaikki halukkaat eivät päässeet mukaan kilpailuun.

Pääluokan kilpailuun starttaa yhteensä kahdeksan Rally1-autoa: kolme Toyotaa, kolme Hyundaita ja kaksi M-Sportin Fordia. Elfyn Evans, Sebastien Ogier ja Takamoto Katsuta kilpailevat Toyotalla, Thierry Neuville, Ott Tänak ja Andreas Mikkelsen Hyundailla sekä Adrien Fourmaux ja Gregoire Munster Ford Pumalla.

Suomalaisittain on äärimmäisen harvinaista, ettei pääluokassa ole yhtäkään sinivalkoista kuljettajaa. Rallin ainoat suomalaiskilpailijat ovat Sami Pajari ja kartanlukija Enni Mälkönen, jotka kisaavat kakkosluokan kalustolla.

Edellisen kerran MM-osakilpailun pääluokassa ei nähty yhtäkään suomalaista vuoden 1993 Sanremon rallissa.

Pajari ja Mälkönen pääsevät tekemään historiaa, sillä he suorittavat Montessa Toyotan uuden GR Yaris Rally2 -auton debyytin MM-tasolla. Pajarin lisäksi kisaan starttaa kolme muuta kuljettajaa Toyotan uutukaisella: ranskalaiset Stephane Lefebvre ja Bryan Bouffier sekä espanjalainen Jan Solans, jotka kilpailevat myös WRC2-luokan pisteistä.

Lue myös: Tältä näyttää Sami Pajarin uusi Toyotan ralliauto – myös toinen Toyota-kuski paljasti kilpurinsa värityksen

WRC2-luokan kisassa ovat mukana myös Citroenin Yohan Rossel ja Nikolai Grjazin, Hyundailla ajava Nicolas Ciamin ja espanjalainen Pepe Lopez Skodalla. Kaikkiaan luokkaan on ilmoittautunut 22 autokuntaa.

Pajari kilpailee Printsportin ajattamana WRC2-luokassa tänä vuonna, mutta Montessa hän ei aja pisteistä. Pajarin tapaan myös Skoda-kuljettaja Oliver Solberg kilpailee WRC2-luokan ulkopuolella kauden avauskilpailussa.

Monte Carlon MM-ralli on ohjelmassa 25.-28. tammikuuta. Kilpailu alkaa Monacosta ja päättyy samaan paikkaan, mutta rallin keskuspaikka sijaitsee tällä kertaa pohjoisempana Gapin kaupungissa.

Toyotan suomalaismestari Kalle Rovanperä ja Hyundain Esapekka Lappi aloittavat MM-kautensa toisesta osakilpailusta, joka ajetaan Ruotsissa helmikuussa. Kumpikin suomalainen ajaa tänä vuonna vain osan MM-ralleista.

Katso Monte Carlon MM-rallin osallistujalista kokonaisuudessaan täältä.

Lue myös nämä