MM-rallissa tiukka linjaus: biletykselle stoppi

Kenian MM-rallin järjestäjät ovat kieltäneet jo perinteeksi muodostuneet juhlat viikonloppuna ajettavan kilpailun aikana.
Ott Tänak
Safari-ralli on keränyt runsaasti kansaa myös siirtymille. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Paikallisille yksi kisaviikonlopun kohokohdista on viime vuosina ollut iso kansanjuhla lauantai-iltana Moi South Lake -tiellä lähellä kisapaikkana toimivan Naivashan kaupungin keskustaa.

Ongelmana on ollut se, että juhlat ovat aiheuttaneet valtavia ruuhkia tielle, joka toimii myös rallin siirtymänä. Suurin osa juhlijoista on saapunut paikalle autolla, ja lisäksi tietä kuormittavat erikoiskokeiden varsilta tulevat rallikatsojat menopeleineen.

Rallitähdet majoittuvat saman tien varrella olevissa majoituskohteissa. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten useampi rallikuljettaja joutui hyppäämään ulos kesken kyydityksen ja kulkemaan loput matkasta jalan ruuhkan keskellä, kun he olivat tekemässä matkaa lauantain iltahuollon jälkeen majapaikkoihinsa yölevolle.

Nyt rallijärjestäjät ovat pistäneet stopin biletykselle, jotta liikenne kulkisi sutjakkaammin koko kisaviikonlopun. Asiasta uutisoi kenialainen The Star -lehti.

Lisäksi kaupustelu on kielletty rallissa siirtyminä käytettävien teiden varsilla. Tällä pyritään estämään ruuhkien syntyminen ja pitämään ralli aikataulussaan.

Rallijärjestäjät päätyivät ratkaisuun yhteistyössä Nakurun piirikunnan viranomaisten kanssa.

Kenian Safari-ralli käynnistyy torstaina yleisöerikoiskokeella, joka ajetaan Nairobissa.

Katso alta Kenian Safari-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat