Kenian presidentti hyppäsi ralliauton kyytiin – turvamiehen käsky sai WRC-tähden stressitason nousemaan

Kenian presidentti William Ruto sai keskiviikkona maistiaisen siitä, miltä meno tuntuu rallin MM-sarjan pääluokan Rally1-auton kabiinissa.
William Ruto ja Pierre Louis Loubet
Kenian presidentti William Ruto pääsi nauttimaan vauhdista Pierre-Louis Loubet'n kyydissä. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin Pierre-Louis Loubet sai kunnian kyydittää Safari-rallia isännöivän Kenian arvovaltaisinta henkilöä testierikoiskokeella. Ruto hyppäsi Loubet’n Ford Puma Rally1 -auton kyytiin sen jälkeen, kun ranskalainen oli ajanut varsinaiset vetonsa testipätkällä.

Presidentin turvamies antoi Loubet’lle käskyn ennen kyyditystä.

– Alkuun en stressannut lainkaan, mutta sitten turvamies sanoi minulle, että minun täytyy ajaa 50 kilometrin tuntivauhtia. Sanoin, ettei hän ehkä halua sitä, joten ajoin kovaa. Mutta vastuu painoi, Loubet sanoi.

– Kun hän sanoi minulle, etten saisi ajaa kovaa, mutta ajoinkin kovaa, silloin tunsin isoa vastuuta. Se oli hieman stressaava, mutta kaikki meni hyvin.

Presidenttiä ei haitannut lainkaan, ettei Loubet säästellyt liikaa kaasujalkaansa Loldian reilun viiden kilometrin mittaisella pätkällä.

– Se oli täyttä hulluutta, mutta samalla se oli kokemus, jota ei voi unohtaa. Sellaisessa nopeudessa ei juurikaan näe tietä tai mutkia. Nämä jätkät ovat todellisia ammattilaisia, Ruto hehkutti.

Pierre-Louis Loubet ja William Ruto
Pierre-Louis Loubet ojensi William Rutolle kypärän muistoksi kyydityksen jälkeen. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Loubet otti kuitenkin hieman varman päälle presidentin kuljettajana, sillä hän jäi 16 sekuntia testierikoiskokeen parhaasta noteerauksestaan.

Kenian MM-ralli käynnistyy torstaina Nairobissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

Katso alta kooste Safari-rallin testierikoiskokeesta.

Lue myös nämä