Quantcast

MM-rallin yllättäjä sai painokelvottoman viestin isältään huippuvetonsa jälkeen

M-Sport Fordin Gus Greensmith oli yksi perjantain yllättäjistä Monte Carlon MM-rallissa.
Gus Greensmith
Gus Greensmith. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Greensmith, 25, on saanut paljon lokaakin niskaansa, mutta nyt hän antoi kunnon näpäytyksen epäilijoilleen. Kristian Sohlbergin valmennettaviin kuuluva Greensmith täräytti seitsemännellä erikoiskokeella komean pohja-ajan, joka oli ensimmäinen brittikuskin uralla.

Greensmith tuuletti riehakkaasti autossaan, kun hän sai tiedon, ettei hänen jälkeensä pätkälle lähtenyt tiimikaveri Sebastien Loeb pystynyt vastaamaan hänen aikaansa.

– Viimeinkin! Se oli huippujuttu. En ollut tajunnutkaan, että pohja-aika voi merkitä näin paljon, Greensmith hehkutti saavuttuaan iltahuoltoon Monacoon.

– Minulla oli pienet juhlat autossa, mutta aika nopeasti aloin keskittyä seuraavaan pätkään.

Greensmith sai pohja-aikansa jälkeen viestin isältään, joka on tukenut poikansa ralliuraa. Greensmith ei kertonut viestin sisältöä tv-kameroille painokelvottoman sanan vuoksi, mutta hän paljasti sen Rallit.fille.

– You fucking beauty (sinä saamarin komistus, vapaasti suomennettuna), Greensmith virnisti.

Greensmith starttaa lauantain erikoiskokeille seitsemänneltä sijalta reilun minuutin päässä rallia johtavasta Loebista. Neljänteen sijaan hänellä on matkaa parikymmentä sekuntia.

– Päivä oli kaikkiaan hyvä. Olimme aamulla hyvässä vauhdissa ja neljännellä sijalla. Sen jälkeen hybridiyksikkö ei toiminut ja putosimme seitsemänneksi. Saimme aikaa onneksi kiinni iltapäivän kahdella ensimmäisellä pätkällä, Greensmith summasi.

Monte Carlon MM-ralli jatkuu lauantaina, jolloin ohjelmassa on viisi erikoiskoetta.

Katso alta kooste perjantai-iltapäivän erikoiskokeista. Greensmithin tuuletukset näkyvät videolla.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,397576″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat