MM-pronssia saavuttaneelle Grönholmille jäi hampaankoloon: ”Söi vähän tunnelmaa”

Niclas Grönholm saavutti kolmatta kertaa urallaan MM-pronssimitalin rallicrossin MM-sarjassa.
Niclas Grönholm
Niclas Grönholm (vas.) sijoittui toiseksi lauantain osakilpailussa. Kuva: CE Dealer Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallicrossin MM-sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajettiin Kiinan Hong Kongissa viikonloppuna. Ruotsin Johan Kristoffersson oli jo käytännössä varma mestari ennen kisaviikonloppua, mutta kahden muun MM-mitalin kohtalo oli Hong Kongiin lähdettäessä avoin.

CE Dealer Teamin Grönholm saalisti Kiinassa kauden parhaan tuloksensa. Lauantaina suomalainen ajoi lähdössä vauhtia hidastaneesta teknisestä ongelmasta huolimatta toiseksi ja sunnuntaina viidenneksi.

– Meillä olisi ollut hyvät mahdollisuudet päättää kausi myös voittoon, mutta kun näin ei tapahtunut, niin se söi vähän tunnelmaa, Grönholm totesi MM-finaalin jälkeen.

Mitalien kohtalo ratkesi lopulta jo ennen kauden viimeistä finaalilähtöä. Oman semifinaalinsa voittoon ajanut Grönholm varmisti finaalipaikallaan MM-pronssin, sillä suomalaiskuljettajan pahin uhkaaja Saksan Timo Scheider ei päässyt finaaliin.

MM-hopea meni lauantaina osakilpailuvoittoon ajaneelle Ruotsin Kevin Hansenille, joka jäi sunnuntaina finaalin ulkopuolelle.

Grönholm halusi päättää kauden voittoon, mutta tavoite kariutui kauden viimeisen finaaliin ensimmäisessä mutkassa, jossa kärkipaikasta Kristofferssonin kanssa taistellut Grönholm työnnettiin päin betoniaitaa. Grönholm putosi lähdön viimeiseksi, mutta hän nousi lopulta yhden sijan viidenneksi.

– MM-mitali on hieno asia, ja sitä me täältä lähdimme hakemaan. Meillä oli hyvä kyyti koko viikonlopun ajan, ja siitä kiitos tiimillemme. Harmi vain, että omasta mielestäni nopein ukko ei ajanut osakilpailun ykköseksi. Meiltä jäi joku pieni tuuri tai sattuma uupumaan.

–  Minulla oli viikonlopun nopein auto ja se tässä kismittää, että tiimimme olisi ansainnut siitä palkinnon. Kukaan täällä ei ole maansa myynyt, mutta me kaikki olisimme halunneet päättää kautemme voittoon, Grönholm harmitteli.

Grönholmin autosta hajosi sunnuntain kolmannessa alkuerässä myös invertteri. Ilman tätä suomalaiskuljettaja olisi voinut olla erän ykkönen tai kakkonen, mikä olisi nostanut hänet finaalin paalupaikalle.

– Pienet asiat ratkaisivat. Paalupaikalta tilanne finaalissa olisi ollut toinen. Normaalisti en tätä ääneen sano, mutta tällä kertaa olin omaan suoritukseeni todella tyytyväinen. Yrityksen puutteesta se voitto ei ainakaan jäänyt kiinni ja se näkyi kaikessa tekemisessämme. Montaakaan asiaa emme olisi pystyneet tekemään toisin, Grönholm muistutti.

Rallicrossin MM-sarjan loppupisteet:

1. J. Kristoffersson 141
2. Kevin Hanssen   104
3. Niclas Grönholm  94
4. Timo Scheider   89
5. O.C. Veiby     82
6. Timmy Hansen    78
7. Klara Andersson  71
8. Rene Münnich    30

Lue myös nämä