Miten kaksi WRC-tähteä mahtuu jälleen samaan tiimiin? – ”Varmasti meillä on omat haasteemme”

Hyundain rallitalli vahvisti tällä viikolla, että virolaiskuski Ott Tänak palaa korealaisvalmistajan leipiin kaudeksi 2024.
Ott Tanak
Ott Tänak ja Thierry Neuville. Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Virolainen lähti Hyundailta viime vuoden lopussa aavistuksen myrskyisissä merkeissä. Sen jälkeen Hyundain johtoporras on kuitenkin vahvistunut isolla kädellä, joten edessä on Tänakin osalta paluu vanhaan, joka kuitenkin sisältää paljon uusia piirteitä.

Hyundailla tullaan näkemään ensi vuonna melkoinen titaanien taistelu, sillä tallin ykköskuskina on häärinyt jo monen vuoden ajan belgialainen Thierry Neuville. Kun Tänak ajoi edellisen kerran korealaisvalmistajan leivissä kausina 2020-2022, ei marssijärjestys ollutkaan tavanomainen. Tänä vuonna Neuville on saanut jälleen nauttia ykköskuskin asemastaan ja tallimääräyksiä on nähty. Nähtäväksi jää, miten homma toimii ensi vuonna, sillä tuskin kumpikaan kuski aivan sopuisesti jää soittamaan kakkosviulua.

– On ehkä vähän aikaista keskustella ensi kauden tavoitteista. Moottoriurheilussa pitää aina huomioida, mitä kilpailijat tekevät. Me julkaisimme omat suunnitelmamme ensimmäisinä. Meillä on siis ainakin kaksi autoa ja ehkä kolme tai jopa neljä autoa, Hyundain tallipäällikkö Cyril Abiteboul sanoo Motorsport.comin sivuilla.

– Totta kai meidän lähestymistapamme pitää olla erilainen, kun meillä on kaksi voittajaa tiimissä. Varmasti meillä on omat haasteemme (johtaa kahta huippukuskia), mutta uskon, että organisaatiomme on tähän valmis. En kuitenkaan usko, että he olisivat olleet valmiita vielä tämän vuoden alussa.

Abiteboul luottaa, että Tänak ja Neuville piiskaavat itsensä entistä kovempaan kyytiin samassa tallissa.

– He ottivat kaiken irti viime vuonna. Tiimi saavutti viisi voittoa tällä autolla. En ollut silloin mukana, mutta he ajoivat voitot autolla, joka ei ollut kovin kilpailukykyinen ja luotettava. Se kertoo jo jotain, entinen formulapomo naulaa.

– Tänä vuonna olemme saavuttaneet vain yhden voiton, joten emme tule pääsemään viime vuoden lukuihin. Uskon kuitenkin, että automme on kilpailukykyisempi ja luotettavampi kuin viime kaudella.

Rallin MM-sarja jatkuu lokakuun lopussa uudella Keski-Euroopan rallilla.

Katso alapuolelta Chilen MM-rallin parhaat palat.

Lue myös nämä