Ott Tänak joutui koville kotisaarellaan – kartturilta tunnustus: ”Se oli paikoin pelottavaa”

Ott Tänak sai kovan vastuksen Ken Tornilta lauantaina päättyneessä Saarenmaa-rallissa.
Ott Tänak
Ott Tänak. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin MM-sarjan tähtiin lukeutuva Tänak kilpaili pitkästä aikaa kotisaarellaan Saarenmaalla, missä järjestettiin Viron rallisarjan osakilpailu viikonloppuna. Tänakin kilpurina oli tällä kertaa Ford Fiesta Rally2.

Jo perjantai-illan erikoiskokeilla kävi selväksi, että Ken Torn ei päästä Tänakia helpolla. Tänak pääsi ykköstilalta lauantain pätkille, mutta hänellä oli vain 1,1 sekunnin etumatka Torniin, joka kilpaili Printsport-tallin Skoda Fabia RS Rally2 -autolla.

Lauantaiaamuna Tänak latasi kuitenkin viisi pohja-aikaa putkeen ja venytti johtonsa parhaimmillaan 18,2 sekuntiin. Torn puolestaan puristi pohjat neljällä viimeisellä pikataipaleella, mutta ei pystynyt riistämään ykköstilaa Viron suurimmalta rallitähdeltä.

Tänak kuittasi voiton lopulta 9,2 sekunnilla. Tänak ja Torn olivat omaa luokkaansa muihin verrattuna, sillä kolmanneksi sijoittunut Gregor Jeets jäi kärjestä miltei kaksi ja puoli minuuttia.

– Se oli reilu kisa. Ken aloitti eilen hyvin ja minä heikommin. En selkeästikään ollut siinä vauhdissa, missä minun pitäisi olla tällä autolla, Tänak kertoi virolaisen Delfi-sivuston mukaan.

Perjantai-illan jälkeen Tänak oli valmistautunut kovaan taistoon lauantain pätkillä.

– Aamulla sain itseni kasaan ensimmäisillä erikoiskokeilla ja myös ”Robi” (Tänakin kartanlukijana toiminut Robert Virves) teki hyvää työtä. Näin saimme tehtyä eroa, Tänak kertasi.

– Iltapäivällä meidän piti jatkaa hyvää vauhtia ja tuoda voitto kotiin. Ken piti vielä kovempaan vauhtia.

Kuljettajana paremmin tunnettu Virves on lukenut Tänakille aiemmin nuotteja MM-ralleihin valmistavissa testeissä. Saarenmaa-rallissa olosuhteet olivat haastavat, ja Virveksen mukaan Tänak joutui ajamaan aivan tosissaan.

– Se oli paikoin jopa pelottavaa. Odotin tämän hoituvan helpommin, mutta se olikin melkoinen haaste. Mutta se oli myös siistiä, Virves sanoi.

Suomalaiskuljettajista Justus Räikkönen kilpaili ensimmäistä kertaa urallaan nelivetoisella Ford Fiesta Rally3 -autolla Saarenmaan sorakilpailussa. Räikkönen sijoittui omassa luokassaan kolmanneksi jäätyään vajaat puolitoista minuuttia kärjestä. Yleiskilpailussa Räikkönen oli 14:s.

Tänak kilpailee seuraavan kerran Chilen MM-rallissa lokakuun lopussa.

Katso alta kooste Tänakin voittaman Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä