Kalle Rovanperälle raju pettymys finaalissa – suomalaistähdeltä rehti tunnustus

Kalle Rovanperä otti jälleen huippusijoituksen Japanin Formula Drift -sarjan osakilpailussa.
Kalle Rovanperä
Kalle Rovanperä. Kuva: Kunihisa Kobayashi/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallimestari Rovanperä kilpaili ensimmäisen kerran Japanissa Ebisun radalla toukokuussa ja tuolloin tuloksena oli drifting-kilpailun voitto.

Tänä viikonloppuna sarjan päätösosakilpailu järjestettiin Okayamassa. Rovanperä kilpaili toista kertaa Toyota GR Corollalla kakkoslajissaan ja eteni jälleen finaaliin saakka.

Tällä kertaa Rovanperä ei yltänyt voittoon. Japanilainen Kanta Yanaguida löi suomalaistähden finaalissa ja nappasi ykköstilan. Parivaljakon välinen järjestys oli sama myös lauantain karsinnassa: Kanta oli lajittelujen ykkönen ja Rovanperä kakkonen.

Lue myös: Kalle Rovanperä ällistytti jälleen esityksellään – ”Hullua, kuinka helpolta hän saa tämän näyttämään”

Sunnuntain pariajot suoritettiin sateen liukastamalla radalla. Rovanperä hallitsi olosuhteet hyvin, mutta finaalissa Kantaa vastaan hän sortui pieneen virheeseen.

Kanta oli ensin vetovuorossa, ja Rovanperä seurasi japanilaista hienosti viimeistä edelliseen mutkaan saakka. Rovanperä spinnasi, ja lopulta virhe tuotti hänelle tappion finaalissa.

Rovanperä kertoi, että hän nautti kilpailemisesta Japanissa, mutta häntä ei juurikaan hymyilyttänyt kisan päätteeksi.

– Olen tietenkin todella pettynyt. Märällä radalla oli vaikeaa ja jouduin taistelemaan koko ajan. En olisi pystynyt ajamaan paremmin, Rovanperä totesi.

– Kanta teki upeita suorituksia koko päivän märällä kelillä, joten hän ansaitsee voiton, suomalainen tunnusti rehdisti.

Japanin drifting-kisa on viimeinen etappi Rovanperän omalla ”maailmankiertueella”. Rovanperä on ollut reissun päällä jo pidempään: syyskuun alussa hän kilpaili Kreikan MM-rallissa, minkä jälkeen hän pyörähti pikaisesti testaamassa Toyotan Rally1-autoa Suomessa. Kotimaasta Rovanperä suuntasi Puolaan drifting-kisaan, ja sitten ohjelmassa oli reissu Etelä-Amerikkaan ja Chilen MM-ralliin.

Okayaman driftailujen jälkeen Rovanperä voi vetää pienen hetken happea. Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lokakuun lopussa Tshekissä, Saksassa ja Itävallassa. Suomalaistähdellä on mahdollisuus ratkaista maailmanmestaruus itselleen Keski-Euroopan MM-rallissa.

Katso alta kooste Chilen MM-rallin ratkaisuhetkistä.

Lue myös nämä

  • Uusimmat