Quantcast

Miljardöörisuvun vesa sai ensipuraisun Toyotan Rally1-autosta Keski-Suomessa

Italialainen Lorenzo Bertelli otti lauantaina tuntumaa Toyota GR Yaris Rally1 -autoon.
Lorenzo Bertelli
Lorenzo Bertelli. Kuva: M-Sport Ford WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Toyotan WRC-talli tarjoaa tällä kaudella vuokralle neljättä Rally1-kilpuriaan niihin MM-ralleihin, joihin ranskalaistähti Sebastien Ogier ei osallistu. Bertelli tarttui tilaisuuteen ja hankki auton käyttöönsä helmikuussa ajettavaan Ruotsin talviralliin.

Bertelli on Pradan muotisuvun vesa ja hän toimii itsekin johtotehtävissä miljardien liikevaihtoa takovassa yrityksessä. Töidensä ohella Bertelli on osallistunut myös MM-ralleihin, kun siihen on ollut aikaa.

Viime vuonna Bertellin oli tarkoitus kilpailla Ruotsin MM-rallissa M-Sportin Ford Puma Rally1 -autolla. Kilpailu jäi häneltä kuitenkin väliin, sillä se osui päällekkäin Milanon muotiviikkojen kanssa.

Edelliskausina Bertelli on ajanut yksittäisissä MM-osakilpailuissa M-Sport Fordin kalustolla. Hän ajoi viime syksynä uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen, seitsemännen tilan, Uuden-Seelannin MM-rallissa Ford Pumalla.

Lauantaina italialaiskuljettaja sai ensipuraisun Toyotan hybridiautosta Keski-Suomessa. Italialainen voidaan luokitella niin sanotuksi herrasmieskuljettajaksi, joten meno ei ollut aivan yhtä häikäisevää kuin maailmanmestari Kalle Rovanperällä, joka kilpailee samanlaisella kalustolla.

Ennen testiään Bertelli kävi myös vierailemassa Toyotan WRC-tallin päämajassa Jyväskylässä sovittamassa penkkiä.

Bertelli on kilpaillut useampaan otteeseen Ruotsin lumirallissa, mutta hän ei ole kertaakaan yltänyt pistesijoille.

Ruotsin MM-ralli ajetaan Uumajan ympäristössä 9.-12. helmikuuta.

Katso alta, kuinka Kalle Rovanperä testasi Toyotan Rally1-autoa aiemmin tällä viikolla.

Artikkelia korjattu 29.1.2023 kello 12.24: Bertellin testiä ei järjestetty Toyotan virallisella testialueella, kuten jutussa aiemmin mainittiin.

Lue myös nämä

  • Uusimmat