Quantcast

Mikko Heikkilä tavoittelee kovaa tulosta Mikkelin SM-rallista – ”Helpolla se ei tule”

Mikko Heikkilä
Mikko Heikkilä sijoittui viime kaudella SM-pronssille. Kuva: Jari Nurminen/RPF
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Etelä-Savon maineikkailla ralliteillä Mikkelin ympäristössä. Mikko Heikkilä lähtee kaksipäiväiseen Vaakuna-ralliin tavoitteenaan palkintosijoitus SM1-luokassa.

Heikkilä, 28, osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa rallin SM-sarjaan ajaen täyden kauden SM1-luokassa ja Skoda Fabia R5 -autolla. Kauden avaus Rovaniemellä päättyi Heikkilän ja kartanlukija Henri Arpiaisen osalta pettymykseen, kun luokan viides sija vaihtui ennen kolmea viimeistä erikoiskoetta 12. tilaan ulosajon vuoksi.

Heikkilä toivoo, että Mikkelissä hän saa aikaan samanlaisen hyvän ajosuorituksen kuin Arctic Lapland -rallin seitsemällä ensimmäisellä erikoiskokeella.

– Sitä ajamista on hyvä käyttää pohjana, kun lähdetään Mikkeliin. Ja siitä kun vielä napsii sekunteja pois sieltä täältä ja hieman tarkentaa ajoa, niin sillä lähtee helppoja sekunteja pois. Toivoisin, että päästäisiin vieläkin lähemmäksi kärkeä Mikkelissä ja uskon, että meillä on siihen hyvät mahdollisuudet, Heikkilä vakuuttaa.

Heikkilä palasi Fabian rattiin viime lauantaina, kun TGS Worldwide -tiimi suoritti Mikkelin SM-ralliin valmistavat testit Keuruulla.

– Hyvä testipäivä siinä mielessä, että tiellä oli aika paljon märkää pöperöä. Ei ihan loskaa, mutta ei kaukanakaan siitä. Pöperössä ja urassa ajaminen on ollut minulle haaste. Nyt tuli hyvää treeniä siihen, Heikkilä sanoo.

Katso alta Mikkelin SM-rallin ennakko. Juttu jatkuu videon jälkeen.

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,318141″ ap mute ]

 

Testit käynnistyivät lumisella tiellä, mutta kun ajokertoja samalla tiellä kertyi riittävä määrä, tuli lumen alta esiin myös soraa. Myös tämä palveli Heikkilää erinomaisesti.

– Ura oli ihan soralla. Olettaisin, että Mikkelissä tulee olemaan ihan vastaava tilanne, joten siinä mielessä todenmukainen olosuhde testeissä siihen nähden, mitä se tulee viikonloppuna varmaankin olemaan.

– Palkintosijoitukseen olen tyytyväinen. Totta kai hyvin pitää onnistua, että tavoitteeseen ylletään, helpolla se ei tule. Mutta sitä me lähdetään ilman muuta hakemaan, Heikkilä kaavailee.

Mikkelin SM-ralli käynnistyy perjantai-iltana raviradalla ajettavalla lyhyellä yleisöerikoiskokeella. Lauantaina ohjelmassa on kahdeksan erikoiskoetta.

Lue myös nämä