Quantcast

McRaen rallisuvusta uutta verta MM-sarjaan? ”Teemme kovasti töitä sen eteen”

Max McRae tähyää rallin MM-sarjan junioriluokkaan kaudeksi 2023.
Max McRae
Max McRae.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Vasta 18-vuotias Max on jo kolmannen polven ralliautoilija McRaen suvusta. Hänen isänsä Alister ajoi urallaan 77 MM-rallia ja setä Colin voitti maailmanmestaruuden kaudella 1995. Alisterin ja Colinin isä Jimmy McRae niitti puolestaan rallimenestystä Britanniassa ja myös kansainvälisissä kisoissa 1970- ja 1980-luvuilla.

Australiassa varttunut Max McRae kävi viime viikolla testaamassa Puolassa Ford Fiesta Rally3 -autoa, jolla kilpaillaan MM-sarjan JWRC-luokassa.

– Olin jo aiemmin kiinnostunut JWRC:stä, mutta nyt kun olen ajanut autolla, tiedän sen, että minun pitäisi päästä sinne. Nyt teemme kovasti töitä sen eteen, että pääsemme ajamaan autolla MM-sarjan osakilpailuissa, McRae kertoi rallin MM-sarjan nettisivujen mukaan.

McRae aloitti ralliuransa Australiassa vuonna 2020. Täksi kesäksi hän tuli Britanniaan ja Irlantiin kartuttamaan rallikokemustaan.

– Siirtyminen Australian ralleista MM-sarjaan tarkoittaa isompaa budjettia, mutta se on myös loistava tilaisuus saada kokemusta lajin korkeimmalta tasolta eri alustoilta kuten lumelta Ruotsista, asvaltilta Kroatiasta sekä rajummista ja nopeammista sorakisoista Sardiniasta ja Virosta, McRae sanoi.

Puolan M-Sportin rakentama Ford Fiesta Rally3 -auto teki vaikutuksen nuoreen kuljettajaan.

– Luulin, että minulla on aika hyvä ajatus autosta, mutta se oli jopa parempi kuin odotin. Pidin etenkin siitä, että autoa pitää todella ajaa – kun töitä tekee kovempaa, auto herää ikään kuin henkiin, 160 kilometriä Fiestalla ajanut McRae kuvaili.

Rallin MM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna Belgiassa. Katso alta Belgian MM-rallin ennakko.

Lue myös nämä

  • Uusimmat