Quantcast

Marcus Grönholm antoi nuorille suojateilleen kiitettävän kouluarvosanan Tunturirallista

Toni Herranen
Toni Herranen. Kuva: GRX Team
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rallin SM -sarjan kausi 2021 käynnistyi viikonloppuna Rovaniemellä ja sen ympäristössä ajetulla legendaarisella Tunturirallilla. Kisassa ajettiin seitsemän erikoiskoetta ja hieman yli 215 ek-kilometriä.

Rallin kaksinkertaisen maailmanmestarin Marcus Grönholmin perustaman GRX Hautomon kuskeista kokeneempi Tunturin kävijä Toni Herranen aloitti perjantaina uransa toisen Arctic Lapland -rallinsa. Herrasen kartturille Sebastian Virtaselle tämänvuotinen kisa oli jo kolmas startti pohjoisten penkkojen väliin. Vuosi sitten kilpailijapari ajoi maaliin hienosti SM4-luokan kolmantena, nyt kaksikolla oli edessä debyyttikisa SM3-luokassa.

Herranen aloitti perjantaina varovaisen nousujohteisesti, mutta joutui harmikseen keskeyttämään päivän viimeisellä erikoiskokeella moottorinohjausyksikön hajoamiseen. Lauantain uusi startti sujui mallikkaasti ja tasaisesti SM3-luokan keskikastin pätkäaikoja nakutellut Herranen löytyi luokan lopputuloksista sijalta kuusi.

– Perjantain keskeytys totta kai harmittaa, mutta kokonaisuudessaan kisasta jäi ihan hyvä fiilis, sillä ajo kehittyi viikonlopun edetessä koko ajan. Kouvolassa sitten työnnetään, lupasi Herranen kisan jälkeen.

Ralli SM-sarjan  debytantilla Benjamin Korholalla kisaperjantai alkoi tasaisen varmasti, mutta päivän päättävällä neljännellä erikoiskokeella alkoi tapahtua. Korhola ja kartturi Pekka Kelander spinnasivat täydestä vauhdista, mutta pysyivät onneksi pystyssä pienen akrobatiaesityksen jälkeen. Lauantaina meno maittoi, ja vaikka sijoitus lopputuloksissa on se legendaarinen ”kultainen ananas” eli neljäs, se tuskin nuorta kuskia harmittaa. Ensiesiintyminen SM-sarjassa on tehty, ja varsin vakuuttavasti.

– SM-debyyttikisan tuloksena SM3-luokan neljäs sija ja Printsport Cupin kolmas sija kovassa porukassa. Eilen pienien tilanteiden saattelemana siistittiin ajoa tälle päivälle ja tämä päivä sujui virheittä. Kasipätkällä oltiin jo lähellä pohja-aikaa, joten vauhtia on reservissä, sanaili Korhola maalissa.

Marcus Grönholm oli paikan päällä Rovaniemellä seuraamassa suojattiensa menoa. Ennen kisaa Grönholm oli painottanut nuotituksen merkitystä ja muistuttanut, että vaikka kisa on pitkä, hereillä pitää olla heti alussa. Tuloksista päätellen Hautomon untuvikot näyttivät kuunnelleen Mestarin ohjeet tarkasti, ja Grönholm olikin tyytyväinen suojattiensa suoritukseen:

– Molemmat ajoivat nuoriksi kuljettajiksi todella hyvin, ei ulosajoja. Kouluarvosana kiitettävä 9. Tästä on hyvä jatkaa!

Lue myös nämä

  • Uusimmat