Quantcast

Pistäkää nimi mieleen! Tuukka Hallia ylivoimaiseen luokkavoittoon Tunturirallissa, otti oppia Esapekka Lapilta

Antti Haapala ja Tuukka Hallia
Antti Haapala ja Tuukka Hallia. Kuva: Merita Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Arctic Lapland -ralli eli tuttavallisemmin Tunturiralli avasi viikonvaihteessa ralliautoilun SM-sarjan. Kaksivetoisten SM3-luokassa nuori Tuukka Hallia ajoi kaikille kilpakumppaneilleen niin sanotusti jäljet selkään.

Hallian ensimmäinen Tunturiralli sujui heti alkumetreiltä alkaen käsittämättömän hyvin. 24-kilometrisellä Aittajärven erikoiskokeella Hallia ajoi 9,8 sekunnin pohjat ja siitä eteenpäin ei luokan voittajasta ollut epäselvyyttä. Antti Haapalan lukemilla nuoteilla Hallia ajoi seitsemästä erikoiskokeesta viidelle pohjat ja voitti minuutilla ja 20 sekunnilla erolla luokan.

Menestyksen tautalla oli vahva luotto autoon.

– Olimme saaneet säädöt kohdalleen ja ajo tuntui todella hyvältä. Luokka on äärettömän kovatasoinen, joten kaiken pitää olla kunnossa, ennen kuin voi tavoitella edes kärkisijoja. Vähän jäi vielä parannettavaa, kun kahdella erikoiskokeella olin kakkonen. Ei siis aivan täydellinen suoritus, Hallia naurahtaa.

– Ennen kisaa oli tosiaan sellainen tunne, että jos jotenkin pysyisimme suurin piirtein kärkikaksikon vauhdissa ja pystyisin ajamaan kolmen kärkeen, jo se olisi hyvä saavutus. Menihän tämä aika tavalla yli odotusten, 19-vuotias Hallia virnistää.

Kauden toista talvikilpailua Hallia odottaa malttamattomana. SM-sarja jatkuu Kouvolassa maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

– Luonnollisesti innostus olisi kova päästä heti ajamaan, mutta pitää nyt malttaa. Joka tapauksessa lähtökohdat ovat nyt koko sarjankin kannalta todella hyvät. En silti halua sen enempää laskelmoida, vaan jokaiseen kisaan lähdetään sillä ajatuksella, että tehdään paras mahdollinen tulos. Nyt sen huomasi viimeistä edellisellä erikoiskokeella, että rytmi hukkuu helposti, jos alkaa liikaa varmistella, Hallia kuvailee.

Erinomaisen kisan innoittamana Hallia nostaa esiin kiinnostavan havainnon näkemiseen liittyen. Hän otti kisassa käyttöön keltaiset silmälasit ja suitsuttaa kokemusta varauksetta.

Keltaisilla laseilla muun muassa Esapekka Lappi kurvaili Ruotsin MM-rallissa toiseksi vuonna 2019. Vastaavanlaista silmälasimuotia käytti takavuosina myös Timo Salonen.

– Keltaiset lasit on aivan ehdottomat. Lasit toimitti rovaniemeläinen Brillet. Aivan uskomaton juttu, miten paljon lasit paransivat kontrastia. Penkat ja kaikki muodot erottaa erinomaisesti valoisalla ja pimeässä, eivätkä silmätkään rasitu, Hallia kehuu.

SM3-luokan tulokset, Tunturiralli:
1. Tuukka Hallia  Ford 2.00.10,2 
2. Henri Hokkala  Peugeot +1.20,3
3. Roope Korhonen  Peugeot +1.37,6
4. Benjamin Korhola Ford  +2.25,0
5. Kim Forsgren   Ford  +7.05,1

Lue myös nämä

 • Uusimmat