Quantcast

M-Sport Fordin isolta pomolta suomalaisittain ikäviä sopimusuutisia

Malcolm Wilson
Malcolm Wilson. Kuva : @World
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

M-Sport Fordin nokkamies Malcolm Wilson on vahvistanut, että ranskalainen Adrien Fourmaux ajaa tallin kalustolla myös kaudella 2022, kun rallin MM-sarjan pääluokassa vaihdetaan hybriditeknologiaan. 

Wilsonin mukaan muut kuskit ovat vielä auki, mutta neuvottelut ovat käynnissä parhaillaan. Ensi vuonna M-Sport vaihtaa MM-sarjassa automallia, kun Fiesta WRC:n tilalle tulee Ford Puma Rally1.

– Ainoa sopimus, mikä on varma, on Adrienin. Se on selvä juttu. Sen voin vahvistaa, että Adrien on yksi kuljettajistamme ensi kaudella. Muut kuskit vahvistetaan lähikuukausien aikana, Wilson sanoo Motorsport.comin espanjankieliselle sivustolle.

Tänä vuonna M-Sport on ajattanut hankalan taloustilanteensa vuoksi vain kahta WRC-autoa, mutta ensi kaudella tilanne voi muuttua. Paksusta rahakukkarosta tai isosta ja varakkaasta tukijaverkostosta voi olla apua, jos M-Sportilta mielii ajopaikkaa.

Toisaalta M-Sport on ollut aina vahva, kun se on tuonut uuden automallin MM-sarjaan. Wilson on lisäksi aiemmin sanonut, että se etsii ykköskuskia tiimiinsä, eikä nuoresta Fourmaux’sta ole vielä siihen pestiin. Tällä kaudella WRC-auton ratissa M-Sportilla on nähty myös täyden kauden ajava Gus Greensmith sekä toista Ford Fiesta WRC:tä Fourmaux’n kanssa jakava Teemu Suninen.

– Ideaalitilanteessa, jos kaikki menee hyvin, haluaisimme kisata ensi vuonna kolmella autolla, Wilson suunnittelee.

– Tavoitteenamme on taistella jälleen valmistajien mestaruudesta. Sitä varten pitää ehdottomasti ajaa kolmella autolla, varsinkin nyt, kun uusi teknologia ja uudet autot otetaan käyttöön. Kaikki riippuu kuitenkin budjetista, miten paljon saamme sitä kerättyä.

Testit M-Sport on jo aloittanut uudella Rally1-autollaan. Hiljattain M-Sport-pomon poika Matthew Wilson pisti hybridikaluston koetukseen Suomessa.

– Testasimme Suomessa ja meillä on täysi testiohjelma ensi kauden avausralliin Monte Carloon saakka. Yritämme saada kokemusta kaikenlaisista olosuhteista, mitä MM-sarjassa tulee vastaan, Wilson kertoo.

– Käytämme ehdottomasti kaikki FIA:n antamat noin 30 ylimääräistä testipäivää. Testit ajetaan kaukana omasta tukikohdastamme.

Greensmithin ja Sunisen lisäksi paikasta Puma Rally1 -auton ratissa kamppailevat ainakin Andreas Mikkelsen sekä Craig Breen, jotka ovat ilmaisseet kiinnostuksensa ajaa brittitallissa.

Vapailla markkinoilla on myös kaudella 2020 M-Sportia edustanut Esapekka Lappi, joka on kuitenkin vahvasti tyrkyllä jakamaan Toyotan kolmatta Rally1-autoa Sebastien Ogierin kanssa. Ogier on suunnitellut ajavansa vain valikoituja MM-ralleja ensi vuonna.

Rallin MM-sarja jatkuu tällä viikolla Belgiassa. Katso alapuolelta, mitä historian ensimmäisessä Belgian MM-rallissa on luvassa. 

[YouPlaySinglePlayer video=”1719,2282,385091″ ap mute]

Lue myös nämä

  • Uusimmat