Lisää huonoja uutisia Kreikan MM-rallista – ”Osallistujien turvallisuuden vuoksi”

Kreikan MM-rallista kantautuu lisää huonoja uutisia.
Kreikan MM-ralli
Rankkasateet piinaavat Kreikan MM-rallia. Kuvituskuva: M-Sport Ford
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Kisajärjestäjä on päättänyt perua kokonaan torstaiaamun testierikoiskokeen. Reilun 3,6 kilometrin Lamian testipätkä piti ajaa torstaiaamuna, mutta rankkasateiden takia erikoiskoe on peruttu kokonaan.

– Vakavien sääolosuhteiden sekä osallistujien ja virkailijoiden turvallisuuden vuoksi torstaille aikataulutettu testierikoiskoe perutaan, Kreikan MM-rallin järjestäjät kertoivat.

Jo aiemmin keskiviikkona paikalliset viranomaiset tiedottivat, että autoilla liikkumista pitää rajoittaa huonon sään vuoksi. Kreikan MM-rallin keskuspaikan Lamian ympäristössä on satanut hurjia määriä vettä maanantaista alkaen.

Lisäksi kilpailunjohtaja Anita Passalis tiedotti keskiviikkoiltana, että rallin aikana ei tehdä mitään kompromisseja turvallisuudesta. Kansainvälisen autoliiton FIA:n lääkintädelegaatti sekä muut asianosaiset ajavat jokaisen erikoiskokeen läpi useaan kertaan ennen kilpa-autoja, jotta kaikki turvallisuusmääräykset toteutuvat ennen kuin yksikään rallikilpuri lähtee reitille.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso, jossa Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala tekee paljastuksen Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluiden kulisseista. Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

FIA:lla ja rallijärjestäjällä on ollut myös kokous, jossa on tähdennetty, että jokaisella erikoiskokeella pitää olla nelivetoinen ambulanssi valmiudessa, jos tarvetta ilmenee.

– Kuten kaikissa ralleissa, yksikään erikoiskoe ei käynnisty, jos turvallisuusaspektaista on mitään epäilystä, kilpailunjohtajan tiedotteessa korostetaan.

Jo aiemmin oli linjattu, että pääluokan autoilta vaaditaan vain yksi ajokerta testipätkällä, kun normaalisti ykkösluokan kuljettajapareilta vaaditaan kolme vetoa shakedownilla.

Lue myös: Kreikan MM-rallin reittiin jouduttiin tekemään ensimmäinen muutos

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat