Mielenkiintoinen väite Rovanperästä – ”Kalle on ollut tänä vuonna erilainen”

Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler ei usko, että Kalle Rovanperä lähtee varmistelemaan mestaruuden vuoksi.
Tom Fowler
Tom Fowler. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Rovanperä johti MM-sarjaa jo 55 pisteellä, mutta ulosajo kotirallissa Keski-Suomessa elokuun alussa teki hallaa. Tallikaveri Elfyn Evans otti Suomen MM-rallista täydet 30 pistettä nousten 25 pisteen päähän suomalaisesta.

Jyväskylässä asuva Fowler kokee, että 22-vuotias Rovanperä janoaa voittoja, eikä lähde pelkästään varmistelemaan kauden viimeisessä neljässä osakilpailussa.

– Kalle on ollut tänä vuonna erilainen. Kun hän ei ollut voittanut hetkeen alkukaudesta, hän oli aika kypsä asiaan. Ei sellaista näkynyt viime kauden lopussa, kun hän ajoi mestaruudesta, Fowler tähdentää Dirtfish-sivustolla.

– Silloin hän oli valmis uhraamaan voittoja, jotta iso piste-ero säilyisi. Nyt Kalle vaikuttaa erilaiselta. Hän todella haluaa voittaa.

Torstaina alkavassa Kreikan MM-rallissa Rovanperällä on kuitenkin yksi iso haitta taakkanaan. MM-sarjan johtajana Rovanperä joutuu reitille perjantaina ensimmäisenä autona auraamaan irtosoraa. Vaikka kisapaikan ympäristössä on satanut rutkasti vettä, voi ”tasoitus” olla liian suuri.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso, jossa Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala tekee paljastuksen Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluiden kulisseista. Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Fowler kuitenkin kokee, että Rovanperä haluaa varmistaa uransa toisen mestaruuden voitoilla.

– Tuntuu, että voitot ovat yhtä tärkeitä kuin mestaruus. En usko, että hän haluaa varmistaa mestaruutta ajamalla neljänneksi. Hän haluaa taistella, Fowler kertoo.

– Se mitä Suomessa tapahtui, ei ole tyypillistä hänelle tai Jonnelle (kartanlukija Halttunen). Hän tietää, mitä voittoihin tarvitaan. Kallen tarkoitus oli voittaa mestaruus silloin, kun piste-ero oli suuri. Se on tietenkin edelleen hänen tähtäimessään.

Kreikan MM-ralli käynnistyy torstaina ajettavalla testierikoiskokeella. Saman päivän iltana ajetaan myös Ateenan lyhyt kaupunkierikoiskoe. Rallin ohjelmassa on yhteensä 15 pikataivalta, joille mittaa kertyy noin 308 kilometriä.

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat