Sebastien Ogierilla jo kauden neljäs voitto kiikarissa – ”Motivaationi on korkealla”

Sebastien Ogier palaa kesälomalta tositoimiin tällä viikolla Kreikan MM-rallissa.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier. Kuva: Toyota Gazoo Racing WRT
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Ogier kilpaili viimeksi juhannuksena Keniassa. Legendaarinen Safari-ralli päättyi ranskalaistähden osalta täydellisesti, kun mies juhli ykköstilaa. Voitto oli valikoituja kisoja ajavalle Ogierille jo kauden kolmas.

Vuoden neljättä voittoa Ogier jahtaa Kreikasta, jossa ainakin lähtöpaikka on kahdeksankertaiselle mestarille suosiollinen. Ogier pääsee reitille viidentenä autona, joten isoin irtosora on jo aurattu teiltä pois perjantain erikoiskokeilla.

– Minulla on ollut mukava loma kesän aikana, mutta on hienoa päästä taas ralliauton rattiin ja kilpailemaan Kreikassa. Minä todella tykkään maasta ja myös itse rallista, Ogier sanailee.

– Suurimman osan urastani Kreikka on ollut ulkona MM-kalenterista, mutta nyt se on tullut takaisin. Motivaationi on korkealla.

Kuuntele alta Rallipodin uusin jakso, jossa Toyotan tallipomo Jari-Matti Latvala tekee paljastuksen Kalle Rovanperän sopimusneuvotteluiden kulisseista. Muista myös pistää Rallipodi tilaukseen Spotifystä täältä. Juttu jatkuu upotuksen alla.

Viime kaudella Ogier ei Kreikassa ajanut, mutta kaudelta 2021 tililtä löytyy kolmas tila. Ogier on onnistunut myös kertaalleen voittamaan perinteikkään Akropolis-rallin vuonna 2011 Citroenin WRC-auton ratissa.

– Olen onnistunut voittamaan kisan kerran. Aina kun ajan, haluan taistella voitosta. Lähtöpaikkani pitäisi auttaa tavoitteen saavuttamisessa, Ogier miettii.

– Pari vuotta sitten oli tosi märkää ja mutaista, joten katsotaan, mitä tapahtuu. On tärkeää olla koko ajan nopea, mutta myös ongelmista on pysyttävä erossa. Tiet ovat kivikkoisia, mikä on iso haaste renkaille ja autoille.

Kreikan MM-ralli starttaa torstaina ajettavalla testierikoiskokeella sekä illan yleisöpätkällä Ateenan keskustassa.

Katso alapuolelta, mitä Kreikan MM-rallissa on luvassa.

Lue myös nämä

  • Uusimmat