Lindholm keskeytti ulosajoon – ”Nyt kävi näin”

Emil Lindholm
Emil Lindholm. Kuva: Marko Mäkinen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen kokivat pettymyksen rallin SM-sarjan toisessa osakilpailussa Mikkelissä lauantaina.

GRX-tiimin Skoda Fabialla ajanut Lindholm joutui keskeyttämään ulosajoon. Neljännen erikoiskokeen jälkeen Lindholm ajoi rallissa viidentenä 1,2 sekunnin päässä kolmannesta sijasta, mutta viidennellä pätkällä matka päättyi.

– Se oli sellainen oikea loiva mutka, johon ei tarvinnut edes sitoa. Jarrutin hieman liian myöhään, jolloin auton takapyörät jäivät pehmeälle tampatulle lumelle, ja auto oli hetkessä poikittain. Nokka haukkasi penkkaan ja sen jälkeen meitä vietiin. Jatkoon ei ollut sen jälkeen asiaa, sillä automme jäähdytin rikkoutui ja nesteet valuivat ulos, kauden avausrallissa toiseksi sijoittunut Lindholm kertoi tiedotteessaan.

– Totta kai harmittaa. Ajoimme siististi, mutta kovaa – omaa ajoamme, kuten olimme suunnitelleetkin. Emme ottaneet riskejä. Ralli on vain veitsenterällä ajamista. Marginaalit epäonnistumisen ja onnistumisen välillä ovat todella pienet. Nyt kävi näin, pettynyt Lindholm totesi keskeytyksensä jälkeen.

Mikkelin SM Vaakuna-rallin nopea ja talvinen reitti oli jääpohjainen, mutta tiellä oli tamppaantunutta irtolunta runsaasti.

– En ole koskaan ajanut vastaavanlaisissa olosuhteissa. Jos takapyörät ajautuivat irtolumelle, auton perä irtosi todella yllättäen luistoon. Oppia tuli taas kerran.

– Harmi vain että kokemuksen kannalta tärkeät kilvanajokilometrit eivät täyttyneet. Tämä epäonnistuminen rajoittaa paljon seuraavan SM Itärallin suunnitelmia. Epäonnistuminen on tältä kaudelta käytetty. Jatkossa pitää päästä maaliin, sillä kilpakilometrit ovat kokemuksen kannalta paljon arvokkaampia kuin testeissä ajetut kilometrit, Lindholm muistuttaa.

Rallin SM-sarjan talvikauden viimeinen osakilpailu SM Itäralli ajetaan kahden viikon kuluttua Joensuussa.

Lue myös nämä