Suomen MM-rallin julkistus herätti tunteita – näin suomalaiskuljettajat kommentoivat

Suomen MM-rallin tämän vuoden reitti julkaistiin tiistaina Helsingin Pasilassa.
Emil Lindholm
Emil Lindholm Suomen MM-rallissa kesällä 2023. Kuva: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool.
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tämän vuoden Suomen MM-rallin painoksessa nähdään yksi kokonaan uusi pätkä ja moni hyvin legendaarinen erikoiskoe on niin ikään mukana.

Lauantai on Suomen rallin odotetuin päivä. Se tarjoilee muun muassa legendaarisen Ouninpohjan kahteen kertaan.

– Kyllä tässä on varmasti kaikilla syntynyt yhteisymmärrys siitä, että lauantai ja Ouninpohjan iso tie on se kaikista siistein juttu tuossa reitissä, WRC2-luokassa Hyundailla ajava Emil Lindholm kommentoi Rallit.fille.

– Olen itse käynyt sen pari kertaa vuonna 2017 Tomin (Tuomisen) kanssa etuvetoisella Fiestalla, mutta nyt se on varmasti vähän eri juttu Rally2-autolla. Se on ehdottomasti kisan perinteikkäin pätkä, Lindholm jatkoi.

Power Stage ajetaan tänä vuonna lähellä Jyväskylää Laajavuoressa. Rallifanien keskuudessa pätkää ei hirveästi ole osattu arvostaa, mutta Lindholm löysi siitä hyvääkin.

– Toisaalta se on myös niin, että tuollaisilla hieman erilaisilla pätkillä syntyy myös eroja.

– Se voi olla Powerina ihan positiivinenkin juttu. En lähtisi sitä nyt pelkästään sen takia mollaamaan, että se on erilainen, Lindholm jatkoi.

Myös Roope Korhonen on reittiin tyytyväinen. Korhonen kilpailee tällä kaudella Toyotalla WRC2-luokassa.

– Reitti herätti kyllä hyviä fiiliksiä, hän sanoi.

– Viime vuonna ajoimme ensimmäisen kerran Suomen MM-rallin ja se oli silloin itselleni vielä ensimmäinen WRC2-kisa. Se oli hieno kokemus. Nyt päästään ajamaan uudestaan ja siellä on paljon samoja pätkiä, niin se on aina hyvä. Laukaa on vahvasti edustettuna, joten ei ollenkaan hullumpi yhtälö, Laukaasta kotoisin oleva Korhonen sanoi.

Ouninpohja herättää myös Korhosessa tunteita.

– Olen sitä osittain jossain pikkurallissa ajanut. Onhan se tosi hieno pätkä ja vauhdikas. Sitten siellä on myös se pienen tien osuus, mikä ajettiin viime vuonna. Se osui itselleni silloin hyvin käteen, Korhonen sanoi.

– Suomi on yksittäisenä rallina koko vuoden kohokohta. Kun on Keski-Suomesta kotoisin, niin pienestä pitäen sitä on aina unelmoinut, että siellä pääsisi joskus itse ajamaan.

Lauri Joona pääsee niin ikään nyt ensi kertaa ajamaan Ouninpohjan ihan täyspitkänä versiona.

– Pitkän aikaa olen tuota Ouninpohjaa odottanut, kun en ole ikinä siellä ajanut. Nyt on vielä tosi hienoa, kun sinne pääsee Rally2-autolla, Skoda-kuljettaja Joona sanoi.

– Päijälä on kuitenkin se paras pätkä itselleni ja hienoin pätkä. Hieno reitti kokonaisuutena ja aika kompakti. Perjantaina on ehkä vähän enemmän siirtymää, mutta muuten pätkät tulevat hyvällä tempolla ja sinne on vähän uuttakin löydetty. Ruuhimäen haluaisin myös nostaa esiin shakedownina. Sekin on tosi hieno pätkä, Joona mietti.

– Kyllä Suomen MM-ralli on vain suomalaiselle aina se vuoden kohokohta. Sinne tehdään aina kaikki valmistautuminenkin potenssiin kaksi.

Teemu Suninen on ajanut Suomen MM-rallin monta kertaa pääluokankin puolella ja taistellut jopa kärkisijoista. Tänä vuonna Suninen osallistuu ralliin WRC2-luokassa.

– Ihan huippuhieno reitti, Suninen sanoi.

– Mukana on nyt paljon legendaarisia pätkiä, joille saadaan paljon katsojia. Reitti herättää varmasti tunteita niin kuljettajissa kuin faneissakin, Suninen näki.

Lue myös: Suomen MM-rallin reitti julki – mukana täysin uusi erikoiskoe ja legendan paluu

Lue myös: Teemu Suninen intoili legendan paluusta Suomen MM-ralliin ja otti kantaa myös kiisteltyyn ratkaisuun

Lue myös: Jari-Matti Latvalalta herkullinen vihjaus: ”Asiasta keskustellaan tiimin sisällä”

Lue myös: Suomen MM-rallin reitti kirvoitti kritiikkiä asiantuntijalta: ”Ei edusta muun rallin luonnetta”

Lue myös nämä

  • Uusimmat