Teemu Suninen intoili legendan paluusta Suomen MM-ralliin ja otti kantaa myös kiisteltyyn ratkaisuun

Suomen MM-rallin reitti julkaistiin tiistaina Helsingin Pasilassa.
Teemu Suninen
Teemu Suninen. Kuva: Dufour Fabien/Hyundai Motorsport GmbH
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Legendaarisessa kilpailussa nähdään yksi kokonaan uusi erikoiskoe ja monta legendaarista pätkää palaa ohjelmaan.

Kaikkiaan 61 prosenttia reitistä on tuttua viime vuodelta, mutta myös täysin uutta pätkää tulee mukaan 12 prosenttia. Näitä uusia pätkiä ei ole ajettu rallin modernilla aikakaudella vuoden 1997 jälkeen.

Suomen MM-ralli alkaa tänä vuonna keskiviikkona 1. elokuuta lähtöseremonialla Jyväskylän satamasta ja testierikoiskoe ajetaan torstaiaamuna. Testipätkä palaa tällä kertaa Ruuhimäen hyppyreille.

Ruuhimäen ilmalennoista päästään nauttimaan myös itse varsinaisen kisan aikana, sillä erikoiskoe on mukana perjantain ohjelmassa.

Kilpailunjohtaja Kai Tarkiainen totesi jo tuoreeltaan, että hänen mielestään reitti on yksi parhaista, mitä on koskaan nähty. Samoilla linjoilla on myös WRC2-luokassa tällä kaudella ajava Teemu Suninen.

– Ihan huippuhieno reitti, Suninen tiivisti tuntonsa Rallit.fille.

– Mukana on nyt paljon legendaarisia pätkiä, mille saadaan paljon katsojia. Reitti herättää varmasti tunteita niin kuljettajissa kuin faneissakin, Suninen näki.

Suomen MM-ralli on monien mielestä koko MM-sarjan hienoin ralli. Tänä vuonna se on erityisen hieno.

– Siellä on nyt paljon vanhoja tarinoita. Paljon päästään isoja teitä hyppimään ja nauttimaan reitistä, Suninen mietti.

Ouninpohja tekee paluun. Legendaarinen pätkä ajetaan nyt taas pitkänä versiona ja mittaa erikoiskokeelle tulee yhteensä 33 kilometriä. Se on nykyisessä rallin MM-sarjassa harvinaisen pitkä erikoiskoe.

– Kyllä siitä hienot tunteet nousevat pintaan. Vanha ja legendaarinen pätkä. Olen sen itse päässyt pari kertaa ajamaan 2016 ja 2017. Kyllä se on tosi sykähdyttävä pätkä. Kuljettajat kunnioittavat sitä pätkää ihan samalla tavalla kuin Myhinpäätäkin. Siellä ruvetaan jo ratkomaan sitä, että kuka lähtee ajamaan kilpailun voitosta, Suninen linjasi.

Power Stage ajetaan tänä vuonna Laajavuoressa. Kyseinen pätkä on ainakin rallifanien keskuudessa aiheuttanut aina ristiriitaisia ajatuksia. Osan mielestä Laajavuori ei ole edes mikään oikea pätkä. Laajavuori puolustaa kuitenkin paikkaansa, sillä se on hyvin lähellä rallin keskuspaikkaa Jyväskylää.

– Mun mielestä se on hyvä juttu. Ralli pitää tuoda enemmän ihmisten saataville. Siellä on varmasti paljon katselualueita ja sinne on kaupungista ihmisten helppo tulla. Sitten sinne saa hienot maaliseremoniat ja juhlat. Se on mielestäni hieno paikka, Suninen puolusti kiisteltyä ratkaisua.

Lue myös: Suomen MM-rallin reitti julki – mukana täysin uusi erikoiskoe ja legendan paluu

Lue myös nämä

  • Uusimmat