Raju ralli palaamassa MM-sarjaan? FIA-pomo tapasi jo presidentin

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Mohammed bin Sulayem vieraili viime viikonloppuna Marmariksen kaupungissa, missä hän tapasi Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin.
Thierry Neuville
Thierry Neuville vauhdissa Turkin MM-rallissa vuonna 2020. Kuva: Mahmut Cinci/Red Bull Content Pool
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Tapaamisessa olivat mukana myös Turkin entinen rallimestari sekä nykyinen maailman moottoriurheiluneuvoston jäsen Serkan Yazici sekä Turkin autourheiluliiton TOSFEDin puheenjohtaja Eren Uclertopragi.

Keskusteluita käytiin Turkin mahdollisesta paluusta moottoriurheilun huippusarjoihin.

– Oli ilo tavata presidentti Erdogan. Keskustelumme käsittelivät useita aiheita. Keskustelimme Turkin mahdollisuudesta palata F1-sarjaan ja rallin MM-sarjaan, bin Sulayem sanoi Motorsport.comin mukaan.

– Presidentti Erdogan tunnustaa sen, kuinka suuri taloudellinen ja kulttuurillinen vaikutus maailmanluokan moottoriurheilulla – F1-sarjalla ja rallin MM-sarjalla – voi olla maalle, FIA-pomo lisäsi.

Turkki on isännöinyt rallin MM-sarjan osakilpailua yhdeksästi aiemmin. Vuosina 2018-20 kilpailu järjestettiin juuri Marmariksen seudulla.

– TOSFEDillä on runsaasti kokemusta suurien moottoriurheilutapahtumien järjestämisestä. Jos olosuhteet ovat suotuisat, saatamme nähdä molempien maailmanluokan tapahtumien paluun Turkkiin, bin Sulayem sanoi.

Marmariksen ympäristössä ajettu Turkin MM-ralli oli luonteeltaan todella raju. Kilpailu ajettiin helteisissä olosuhteissa, minkä lisäksi huonokuntoiset soratiet ja valtavat irtokivet pistivät autot todelliseen testiin.

Turkki on tuskin palaamassa rallin MM-sarjaan ainakaan ensi vuodeksi. Useat muut maat on jo sen sijaan yhdistetty spekulaatioissa ensi vuoden ja kauden 2026 kalenteriin.

Lue myös: Rallin MM-sarjaan odotetaan uutta lisäystä

Lue myös nämä

  • Uusimmat